26.4.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α -Κοινή δήλωση σχετικά με τις περιφερειακές και ευρωβουλετικές εκλογές

Κων/νος Πετρουλάκης–Σιδηρουργός, πρώην πρόεδρος κοινότητας Φοινικούντος, ανένταχτος αριστερός.
Μιχαήλ Θεόδωρος-Φοιτητής , συμμετέχει στην ΕΑΑΚ σε Α.Ε.Ι-Τ.Ε.Ι, Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, κάτοικος Φοινικούντας

Οι φετινές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή διεξάγονται σε μία δύσκολη περίοδο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση , η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , τα μνημόνια και όλοι οι υπάλληλοι του κεφαλαίου , ουσιαστικά κλέβουν της κατακτήσεις του λαού.
Δεν διστάζουν μετά το ρεύμα, την υγεία , την παιδεία να ξεπουλήσουν ακόμα και παραλίες της περιοχής , μετατρέποντας σε εμπόρευμα κάθε κοινωνικό αγαθό! Ταυτόχρονα  απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους , ξεκληρίζουν τους αγρότες  και στέλνουν την νεολαία στην μετανάστευση  , την εργασιακή περιπλάνηση των 400 ευρώ και την ανεργία!
Όμως μέσα σε αυτό το «μαυρο» τοπίο που μας έχουν επιβάλει γεννιέται η ανάγκη να ζήσουμε καλύτερα  και η ελπίδα για ανατροπή .
Σήμερα περισσότερο από ποτέ η αριστερά πρέπει να βγει μπροστά σε όλες τις μάχες ,να προβάλει το ότι υπάρχει άλλος δρόμος , χωρίς Χρέος- Ε.Ε-μνημόνια με τις κοινωνίες να αποφασίζουν και να επιβάλουν αυτά που διεκδικούν .Ενάντια στον Καλλικράτη που κόβει τους προϋπολογισμούς , διαλύει της παροχές και εφαρμόζει τα μνημόνια σε τοπικό επίπεδο.  Για να τσακίσουμε τον φασισμό που ως στόχο έχει να προστατεύσει τους ισχυρούς και να χτυπήσει του αδύνατους.
Μια τέτοια μάχη είναι και αυτή των εκλογών! Είναι μάχη που δεν επιλέγουμε να απέχουμε, είναι μάχη που δεν χωράνεμισόλογα και πολιτικοί που«δεν μετανιώνουν για τα μνημόνια», όπως επιλέγει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης λάθος είναι να αρνιέσαι την κοινή δράση όπως επιλέγει η ηγεσία του Κ.Κ.Ε.
Συντασσόμαστε και παλεύουμε από κοινού με την Ανταρσία στον Μωριά-Συμπόρευση για την ανατροπή , στην περιφέρεια Πελοποννήσου παλεύοντας για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής ,για να μην ξεπουληθεί τίποτα άλλο ,για να μην εφαρμοστεί η καταστροφή των μνημονίων και τις Ε.Ε σε περιφερειακό επίπεδο.
 Στηρίζουμε την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  στην ευρωβουλευτικές εκλογές  για την αντικαπιταλιστική ανατροπή , για δουλειά-ψωμί-ελευθερία .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου