12.4.14

ΕΡΕΥΝΑ - Να γιατί οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό !

Μερικές γυναίκες προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης, αλλά οι αιτίες που το κάνουν δεν είναι ακριβώς όπως θα περιμένατε.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τεμπλ και το κολέγιο Κένιον στις ΗΠΑ ρώτησαν 481 γυναίκες, οι οποίες ήταν σεξουαλικά ενεργές αλλά δεν είχαν σταθερή ερωτική σχέση με κάποιον άντρα, να πουν αν προσποιούνται οργασμό στο σεξ και αν ναι, τότε να προσδιορίσουν το για ποιους λόγους το κάνουν.

Η μελέτη των απαντήσεων έδωσε μία κλίμακα προσποίησης οργασμού για τις γυναίκες (Faking Orgasm Scale for Women).

Σε αυτήν οι επιστήμονες διέκριναν τους εξής λόγους που μια γυναίκα προσποιείται οργασμό:
  • Προσποίηση λόγω αλτρουισμού: η γυναίκα προσποιείται επειδή ανησυχεί μήπως πληγώσει τον εγωισμό και τα αισθήματα του συντρόφου της
  • Φόβος και ανασφάλεια: η γυναίκα προσποιείται για να μην νιώσει άσχημα και ενοχικά συναισθήματα σχετικά με την σεξουαλική πράξη
  • Ερωτική διέγερση: η γυναίκα προσποιείται επειδή προσπαθεί να διεγείρει περισσότερο ερωτικά τον ίδιο της τον εαυτό
  • Διακοπή της πράξης: η γυναίκα προσποιείται επειδή θέλει να σταματήσει την σεξουαλική πράξη
Οι ερευνητές μάλιστα διαπίστωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό μια γυναίκα να προσποιηθεί ότι φτάνει σε οργασμό επειδή θέλει η ίδια να νιώσει μεγαλύτερη ερωτική διέγερση, παρά επειδή θέλει να τελειώσει η ερωτική πράξη.

Ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι το πιο σύνηθες είναι να το κάνει αυτό η γυναίκα επειδή δεν θέλει να πληγώσει τον ερωτικό της σύντροφο.

onmed.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου