13.4.14

Ο καιρός "τρελάθηκε"! - Χιόνια, βροχές και καταιγίδες τη Μεγάλη Τετάρτη;

Μία απρόσμενη εξέλιξη θα συμβεί στον καιρό της χώρας μας την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, καθώς ένα κύμα χιονιά, θα επισκεφτεί αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με πυκνά χιόνια και κρύο !!

Όχι δεν είναι πλάκα. Και εμείς απορήσαμε με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που είδαμε για χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας αυτή την περίοδο.

Τα χιόνια σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μας, θα πέσουν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο, ενώ φαίνεται να το στρώνει και σε πολλές περιοχές πάνω από τα 700-800 μέτρα υψόμετρο.

Φαίνεται να χιονίζει και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, όπως για παράδειγμα στην Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά και την Κοζάνη, ενώ δεν αποκλείεται να το στρώσει κιόλας. Δεν θα χιονίσει με τίποτα σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Εκεί θα έχει καταιγίδες και βροχές κατά τόπους έντονες.
Πάντως φαινόμενα σαν και αυτό, είναι αρκετά σπάνια για την εποχή που διανύουμε. Είμαστε στα μέσα της Άνοιξης και έχουμε κρύο σε πολλές περιοχές. 


Στην χώρα μας, πιο παλιά, είχαν παρατηρηθεί χιόνια ως και σε πεδινά τμήματα τον μήνα Μάιο. Γενικότερα δεν είναι αφύσικο να γίνεται κάτι τέτοιο, είναι όμως πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Ωστόσο, από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, και το Μεγάλο Σάββατο καθώς και την Κυριακή του Πάσχα, θα επικρατήσουν στην χώρα μας, θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου, μπορεί και πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το που θα χιονίσει και που θα το στρώσει την Μεγάλη Τετάρτη, θα έχετε μέσα στο Σαββατοκύριακο, με ακόμα πιο νέα προγνωστικά στοιχεία που θα έχουμε στην διάθεσή μας.


greekweather

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου