4.4.14

ΕΡΕΥΝΑ - Οι άντρες ...."μυρίζονται" πιο εύκολα την απιστία

Τόσα χρόνια μας "πιπίλιζαν" το μυαλό ότι οι γυναίκες είναι πιο πονηρές και μπορούν να ξεφύγουν από την αποκάλυψη της απιστίας τους. Αντίθετα, μαθαίναμε ότι οι άντρες είναι πιο απρόσεκτοι και το ερωτικό τους παραστράτημα γίνεται ευκολότερα αντιληπτό από τη σύντροφό τους. 
Αν στηριχτούμε σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Human Nature», κάναμε λάθος!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ, με επικεφαλής τον Πολ Άντριους έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 203 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και μετά ανέλυσαν τις απαντήσεις τους. 
Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι παρόλο όντως οι άντρες ήταν πιο πιθανό να απατήσουν τη γυναίκα τους (το 29% παραδέχτηκε ότι το έχει κάνει) ήταν το ίδιο... ικανοί (σε ποσοστό 94% έναντι 80% των γυναικών) να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους! 
Επίσης, το 75% των ανδρών, σε αντίθεση με το 41% των γυναικών, κατάφεραν να ανακαλύψουν την απιστία.

Ένα άλλο στοιχείο που βγήκε από τη μελέτη είναι ότι οι άντρες είναι πιο ειλικρινείς σε σχέση με τις γυναίκες σε ότι αφορά τις απιστίες τους. 
Απ' ότι φάνηκε οι άνδρες ήταν σχεδόν απόλυτα ειλικρινείς για την απιστία τους, ενώ μόνο ένα 18,5% παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει και ένα 10% το έχει κάνει αλλά δεν το έχει αποκαλύψει στο σύντροφό του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου