16.5.14

Κυριακή 18 Μαΐου στο Μπίλιοβο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

mpiliovoΠεζοπορία στο Μπίλιοβο έχει προγραμματίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή των εκλογών, με τέτοιον τρόπο ώστε να καταφέρουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Συλλόγου:
«Κυριακή 18 Μαΐου 2014: ημέρα εκλογών αλλά και ημέρα πεζοπορίας. Στο μοναδικό Μπίλιοβο …περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα ψηφίζουμε και περπατάμε. Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να διοργανώσει πεζοπορία σε κάποιο ή κάποια από τα εκλογικά κέντρα. Απλά έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα).
Η εξόρμηση της Κυριακής αφορά στο κοντινό μας Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που λόγω της σπουδαιότητά τους και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας), ο Σύλλογός μας το έχει στο πρόγραμμά εξορμήσεων κάθε χρόνο.
Επίσης, έχουμε αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό, όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμό, αποτύπωση και συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο κ.λπ.
Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα και Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνάει μέσα από δάσος, ενώ ταυτόχρονα σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού, θα επιστρέψουμε από διαφορετική διαδρομή που διέρχεται από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου. 
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας (Ανατολικό Κέντρο).
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6938 273894. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου