21.5.14

ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ «ΥΠΟΠΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ » - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη  έχει καθορισθεί  ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων «κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 136 του Ν. 3852/2010 με βάση τον de facto πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή».

Χρησιμοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του «Πραγματικού πληθυσμού» (de facto), δηλαδή του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα κατά την ημερομηνία αναφοράς της απογραφής του 2011.

Κατά τις εκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη αιρετών στις Περιφέρειες υπάρχουν διαφοροποιήσεις κυρίως στην κατανομή των περιφερειακών συμβούλων που εκλέγονται , σε σχέση με τις τοπικές εκλογές του 2010, οι οποίες είχαν διεξαχθεί βάσει των πληθυσμιακών κριτηρίων της απογραφής του 2001.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου  εκλέγονται (συνολικά 51 σύμβουλοι), μειώνονται σε 8 από 9 οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας και αυξάνονται σε 13 από 12 οι σύμβουλοι Κορινθίας.

 Παραμένουν ως έχουν οι της Αρκαδίας (8), της Λακωνίας (8) και της Μεσσηνίας (14).

Στον Α΄ γύρο των εκλογών  μοιράστηκαν οι 26 έδρες και υπολείπονται προς διάθεση 25 έδρες  οι οποίες θα διατεθούν από το αποτέλεσμα του Β΄γύρου όπου προβλέπεται ΣΑΡΩΤΙΚΗ νίκη Τατούλη 

ΕΔΡΕΣ Α ΓΥΡΟΥ 























Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ ΤΩΝ 2010

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου