2.5.14

Προειδοποιητικά Σημάδια - Ποιες καταστάσεις «προδίδουν» την εμφάνιση ασθενειών

Woman looking stressed at her deskΑπλές καθημερινές καταστάσεις, οι οποίες αποτελούν σημάδια ή ακόμα και συμπτώματα ασθενειών. 
Πρόκειται για προειδοποιητικά σημάδια – καθρέφτη για την κατάσταση της υγείας μας, τα οποία οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη για να προλάβουμε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. 
Δείτε πιο κάτω τέσσερα σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε, ιδιαίτερα εάν αυτά συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα!
Συνεχής αϋπνία. Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα υποφέρετε από αϋπνίες, τότε οφείλετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας! Σύμφωνα με μελέτες, άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη ύπνου διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από άτομα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Όσο δεν κοιμάστε κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλα τόσο αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Με την πάροδο του χρόνο αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονή στα αγγειακά τοιχώματα. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ηρεμίσει και να αφεθεί γρήγορα στην αγκαλιά του Μορφέα. Αποφύγετε υπνωτικά χάπια και επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται επί καθημερινής βάσεως!
«Επικίνδυνο» στρες. Το συνεχές άγχος δύναται να έχει συνέπειες στον εγκέφαλό σας. Νέα μελέτη φαίνεται να έδειξε πως άτομα που βιώνουν αγχωτικές καταστάσεις (π.χ. στον εργασιακό χώρο ή και στον οικογενειακό περίγυρο) είναι πιθανόν με την πάροδο των χρόνων και όταν φτάσουν σε μεγάλη ηλικία να εμφανίσουν άνοια!
Προσοχή στα αεριούχα ποτά! Εάν καταναλώνετε αεριούχα ποτά σπάνια, τότε δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο. Εάν όμως καταναλώνετε καθημερινά τέτοιου είδους ποτά, τότε διατρέχετε κίνδυνο να εμφανίσετε καρκίνο του παγκρέατος. Ανθρακούχα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη «βοηθούν» το πάγκρεας να αυξήσει την παραγωγή ινσουλίνης! Τα παγκρεατικά κύτταρα δεν είναι συνηθισμένα σε μία τέτοια κατάσταση και έτσι αυτή η ανισορροπία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάπτυξη καρκίνου!
Έλλειψη βιταμίνης D. Ειδικοί αναφέρουν πως η έκθεση στον ήλιο για περίπου 10 με 20 λεπτά την ημέρα είναι απαραίτητη. Εάν δεν έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο και μένετε σε εσωτερικούς ανήλιους χώρους, τότε δύναται η βιταμίνη D να είναι σε χαμηλά επίπεδα αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού! Η βιταμίνη αυτή εκτός από ζωτικής σημασίας για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης σημαντική και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης! Μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Λογιόλα στο Σικάγο, διαπίστωσαν ότι η βιταμίνη D παίζει βασικό ρόλο στην ανακούφιση του νευροπαθητικού πόνου, αλλά και στη μείωση της κατάθλιψης, η οποία στους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 επιδεινώνει αρκετά την κατάσταση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου