Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη της Κύπρου, μετά τη δημοσιοποίηση ότι γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λευκαρίτης συνελήφθη για υπόθεση βιασμού και διαφθοράς δύο ανήλικων κοριτσιών 15 και 14 ετών. 
Μαζί με τον Κ. Λευκαρίτη συνελήφθη και ο 35χρονος φίλος του Νίκος Νικολάου.
Ο κ. Λευκαρίτης εμφανίστηκε πρόθυμος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας να συνεργαστεί με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και δήλωσε «συντετριμμένος». 
Τόσο ο ίδιος όσο και ο «συνεργός» του προφυλακίστηκαν για έξι ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας. Ο Κ. Λευκαρίτης κατηγορείται για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του νόμου περί εμπορίας προσώπων και για διαφθορά γυναίκας.
Ο Ν. Νικολάου, δε, κατηγορείται για  αδικήματα κατά παράβαση του άρθρου 6 που αφορά την εμπορία παιδιών, απαγωγή, βιασμό, πρόκληση πραγματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων, άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, κλοπή.
Σύμφωνα με τα τοπικά μεσα ενημέρωσης τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26-28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία. 
Την υπόθεση κατήγγειλε στην αστυνομία 15χρονη η οποία είχε γνωριστεί με τον Ν. Νικολάου στο Facebook και όπως υποστηρίζει η ανήλικη, ο Νικολάου την απήγαγε και την πήγε στο διαμέρισμά του όπου τη βίασε. Στο ίδιο διαμέρισμα βρισκόταν και μια 14χρονη η οποία πρόσφερε σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής. Ο Νικολάου, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, μετέφερε τις δύο ανήλικες στο σπίτι του Κ. Λευκαρίτη και εκεί ήρθαν σε σεξουαλική επαφή και με τον επιχειρηματία.
Ο Νικολάου από την πλευρά του υποστηρίζει ότι οι δύο ανήλικες πρόσφεραν σεξ επί πληρωμή και πήγαν με τη θέλησή τους. Ο ίδιος απευθυνόμενος προς τον δικαστή αρνήθηκε ότι απήγαγε τις δυο κοπέλες και ισχυρίστηκε ότι όσα κατάγγειλαν στην αστυνομία, έγιναν με τη θέληση τους. Ανέφερε ακόμη ότι δεν γνώριζε την ηλικία τους.  
Πάντως, έπειτα από έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λευκωσία εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών (μικρή ποσότητα καοκαΐνης και κάνναβης), ενώ παραλήφθηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. 
Χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες προτού ο 35χρονος και η ανήλικη έρθουν σε συνουσία στο διαμέρισμα του στη Λευκωσία, έκαναν χρήση ναρκωτικών μαζί με αλκοόλ. 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο αναμένεται να ληφθούν γύρω στις 30 καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο υπόπτων, από ενοίκους των πολυκατοικιών στις οποίες διατηρούσαν διαμερίσματα στη Λάρνακα και τη Λευκωσία, θα γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις, θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που έδωσαν και τα δύο άτομα, ενώ τα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την αστυνομία θα αποσταλούν για ειδικές επιστημονικές εξετάσεις. 
Η Αστυνομία συνεχίζει επίσης τις έρευνες για εντοπισμό της 14χρονης.