22.5.14

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου ​ ​για Ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές

Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια κρίσιμη εποχή για την πατρίδα μας. Μετά από 4 χρόνια θυσιών των Ελλήνων πολιτών, η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει και να πατάει ξανά στα πόδια της.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που στήριξε όσο κανένα, αυτή την προσπάθεια με τεράστιο πολιτικό και εκλογικό κόστος για το ίδιο. Το έπραξε όμως με απόλυτα καθαρή συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος επειδή η χώρα έπρεπε να αποφύγει τα χειρότερα.
Σήμερα, που έχουν επιτέλους αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της εξόδου από την κρίση, δεν πρέπει να ρισκάρουμε την επιστροφή στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Η Ελιά αποτελεί σημείο ισορροπίας και σταθερότητας στο πολιτικό μας σύστημα. Είναι το ισχυρό πολιτικό ανάχωμα ανάμεσα στην συντηρητική πολιτική της λιτότητας και τον λαϊκισμό της Αριστεράς. Είναι μια ασπίδα προστασίας του πολίτη, της δημοκρατικής τάξης, του κοινωνικού κράτους.
Καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Για να αποφύγει η χώρα μια επικίνδυνη αστάθεια. Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Για να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα, χωρίς εξαρτήσεις, που να στέκεται όρθια με τις δικές τις δυνάμεις.
Αυτονόητα, ανάλογη επιλογή πρέπει να κάνουμε και στις περιφερειακές εκλογές. Στον πρώτο γύρο ψηφίσαμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Στηρίξαμε εκείνους που θεωρούμε καλύτερους για τον τόπο μας, επιβραβεύοντας τη συνέπεια και στέλνοντας μήνυμα εκεί που έπρεπε.
Ο Β’ γύρος όμως έχει και πολιτικές προεκτάσεις. 
 Η υπερψήφιση κομμάτων και υποψηφίων περιφερειαρχών, που θέλουν η εκλογή τους να σηματοδοτήσει πολιτική αστάθεια, είναι επικίνδυνη επιλογή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς. 
Ο Δημοκρατικός πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να επιβραβεύσει τέτοιες πολιτικές και θα σταθεί με την ψήφο του αρωγός στην πολιτική σταθερότητα που έχει δρομολογήσει με τις θυσίες του ελληνικού λαού η κυβέρνηση. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου