12.6.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τα χημικά της Συρίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι-άνεργοι
Το τελευταίο διάστημα, μετά την παράδοση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στον ΟΗΕ, αναδεικνύεται ένα νέο σε εξέλιξη έγκλημα των ιμπεριαλιστικών κέντρων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αφορά την προσπάθεια τους να απορρίψουν τα χημικά της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή  της  Κρήτης.
 Μετά την απροκάλυπτη επέμβαση τους με την υποστήριξη των "αντικαθεστωτικών" και το διαμελισμό της χώρας, τώρα προσθέτουν σε βάρος των λαών της περιοχής ένα νέο έγκλημα. Με το επιχειρούμενο περιβαλλοντολογικό έγκλημα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την υποκρισία της δήθεν "πράσινης" ΕΕ.
Μόνο ως ευχολόγια μπορούν να ληφθουν οι δηλώσεις  του υφυπουργού εξωτερικών  ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτή η διαδικασία καταστροφής να μην οδηγήσει σε άλλους κινδύνους. Δηλώσεις, που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, ομολογούν την επικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η ΕΕ, με τα περισσότερα κράτη - μέλη της να είναι μέλη του ΝΑΤΟ, οργανώνει πολέμους με οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά μέσα. Διεξήγαγε πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, συμμετέχει στους σχεδιασμούς επέμβασης σε Ασία και Αφρική και σήμερα επεμβαίνει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας.
Καλούμε  σε  λαϊκή κινητοποιήση κατά της ρίψης των χημικών στην περιοχή μας, μονό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να τους αποτρέψει.  
Όλοι στην Συγκέντρωση που διοργανώνει  το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που το στηρίζουν  την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/6/2014 και ώρα  20:30 στο μνημείο τον λιμενεργατών  στο λιμάνι της Καλαμάτας
 Δεν πρέπει να  έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, δηλαδή τις αιτίες των πολέμων και των χημικών και σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα!
Απαιτούμε:
·         να μην γίνει καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και γενικά να αποκλειστεί κάθε μέθοδος που είναι καταστροφική για το περιβάλλον
·         την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις
·         να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
·         όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου