13.6.14

ΠΥΛΟΣ - Οι μικροί μαθητές αποχαιρετούν την φετινή Σχολική Χρονιά και υποδέχονται το Καλοκαίρι



Με καλοκαιρινή διάθεση και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξης της Σχολικής χρονιάς 2013-2014, του 1ου Δημοτικού σχολείου Πύλου, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στις 09:00 πμ. Διοργανωτής της σημερινής εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Νικόλαος Χριστόπουλος, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, κ. Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο,  ενώ τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, οι διευθυντές και οι δάσκαλοι του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές των Δ’,  Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 1ου Δημοτικού δίνοντας μια καλοκαιρινή, εύθυμη νότα, χόρεψαν παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, σκορπίζοντας χαμόγελα.
Η χορευτική εκδήλωση έκλεισε με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου να απονέμουν τα διπλώματα και τα μετάλλια στους μαθητές που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες βόλεϊ, ο οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, την Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014.
Η σημερινή εκδήλωση ήταν μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων των μαθητών, καθώς την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Πύλου ξεκίνησαν τη λειτουργία της τριήμερης φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο  «Η Πύλος τότε και σήμερα », της οποίας διοργανώτρια ήταν η δασκάλα, κ. Μπέτυ Αρναουτίδου. 

Την έκθεση φιλοξένησε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στον προαύλιο χώρο του Τσικλητήρα, όπου όλοι οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την προσπάθεια των παιδιών. Επιπροσθέτως, στην φωτογραφική έκθεση συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας, εκθέτοντας τα έργα τους, σχετικά με την ελιά, το περιβάλλον και τον ρατσισμο.
Η έκθεση ήταν μια αξιέπαινη προσπάθεια των διδασκόντων και των παιδιών για να θυμηθούμε στιγμές του παρελθόντος αλλά και για να δούμε μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία, την πολύχρονη ιστορία του Δήμου μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου