27.6.14

Το πείραμα Χημείας απέτυχε... ο μαθητής πήρε φωτιά!

Η καθηγήτρια Χημείας μάλλον δεν ήξερε όλα όσα χρειάζονταν ώστε να καταστεί πετυχημένο το πείραμα που ήθελε να δείξει στα παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά έναν 16χρονο μαθητή που παρατηρούσε με αγωνία το πείραμα...

Συγκεκριμένα, η 31χρονη Anna Poole, καθηγήτρια Χημείας στο περίφημο Beacon School, της Νέας Υόρκης προσπάθησε να δείξει ένα πείραμα στους μαθητές της, σύμφωνα με το οποίο, χρησιμοποιώντας μια εκρηκτική ύλη θα παρήγαγαν πολύχρωμες φλόγες.

Αντ' αυτού, κατάφερε να αφήσει τον άτυχο 16χρονο Alonzo Yanes σχεδόν χωρίς το αριστερό του αυτί...

Ο μαθητής στεκόταν δίπλα στην καθηγήτριά του και «σπαρταρούσε» από αγωνία για την έκβαση του πειράματος και όταν αυτό πήγε στραβά, οι φλόγες που πετάχτηκαν έκαψαν τόσο πολύ το αριστερό του αυτί που σχεδόν το... έλιωσαν, αφού υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Η δασκάλα που δεν είχε προνοήσει να έχει κάποιον πυροσβεστήρα κοντά της, ώστε να βοηθήσει το μαθητή να απαλλαγεί από τις φλόγες, φώναζε: «Θεέ μου, έβαλα φωτιά στο παιδί!». Οι φλόγες τελικά έσβησαν χάρη σε έναν άλλο καθηγητή, ο οποίος έτρεξε στην αίθουσα με μια κουβέρτα.

Ο δικηγόρος του τραυματισμένου μαθητή, Jeffrey Bloom, δήλωσε: «Είναι πολύ σαφές από την έκθεση ότι η καθηγήτρια διεξήγαγε ένα πείραμα εξαιρετικά επικίνδυνο.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ένας ταλαντούχος νεαρός να έχει σημάδια, σωματικά και ψυχικά, που πρόκειται να έχει μαζί του για πάντα».

Ο μαθητής υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο, το λαιμό και τον κορμό του και δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο μετά το περιστατικό, που συνέβη τον Ιανουάριο! Ένας δεύτερος μαθητής υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η καθηγήτρια φορούσε γυαλιά, δεν είχε δώσει προστατευτικό εξοπλισμό στους μαθητές...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου