14.6.14

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ MUNDIAL- Ετοιμάστε τις… μπύρες και ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.

EΛΛΑΔΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ:ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ

Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
               Α΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Τ

Το σημερινό απόγευμα Σαββάτου είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο.

Πέρα από συνήθεις, ηλικίες, μικρή η μεγάλη σχέση με την μπάλα, οι δρόμοι και οι πλατείες θα αδειάσουν. Οι αυλές, τα μπαλκόνια ,οι καφετέριες έχουν την τιμητική τους. Τα κορμιά μας θα είναι εδώ και η ψυχή μας στο γήπεδο Μινείράο του Μπέλο Οριζόντε, εκεί δίπλα στις εξέδρες νοερά μαζί με άλλους 47.000 τυχερούς. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ.
Η εθνική Ελλάδος θα παραταχθεί στις 7μμ (Ώρα Ελλάδος) στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην Κολομβία στο 1ο αγώνα της, στην 3η συμμετοχή της σε παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Μεγάλη στιγμή για μια εθνική ομάδα που θα δώσει μάχη για την αξιοπρέπεια μας στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη, κάτι που έχει κατακτήσει πανάξια τα τελευταία χρόνια.
 Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά «Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» όπως είχε πει και ο Ουϊστον Τσωρτσιλ και όπως έχουν ως σλόγκαν οι διεθνείς μας στη Βραζιλία.
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ:ΕSTADIO MINEIRAO
Το γήπεδο που θα δώσει την πρώτη της μάχη η εθνική Ελλάδος ανακαινίστηκε πρόσφατα εν όψει του παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι χωρητικότητας 47.483 θεατών. Το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας που θα χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 .Είναι η έδρα της πρωταθλήτριας Βραζιλίας Κρουζέιρο και της Ατλέτικο Μινέιρο.
                          

 Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΙΑΤΗΤΗΣ
Ο Αμερικάνος διαιτητής που θα σφυρίξει το ματς είναι πρωτάρης σε παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Έγινε διεθνής μόλις το 2008 και φυσικά δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις. Ας ευχηθούμε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και σε καμιά περίπτωση να μην είναι πρωταγωνιστής .Γιατί από την πρεμιέρα του ματς Βραζιλία-Κροατί ,αλλά και στο ματς Μεξικό –Καμερούν οι επιλογές της FiFA την εξέθεσαν.
                               
ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η εθνική μας ομάδα είναι στο Μπέλο Οριζόντε, πραγματοποίησε και την τελευταία της προπόνηση με τον κεντρικό αμυντικό Κώστα Μανωλά σε μια μονομαχία στον αέρα στη διάρκεια της προπόνησης να παγώνει την αποστολή. Ευτυχώς το χτύπημα δεν ήταν σοβαρό και ήρθε όλων η κάρδια στη θέση της.
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας Φερνάντο Σάντος στο πρώτο Mundial της ζωής και της καριέρας του με προαποφασισμένο ότι αποχωρεί από το εθνικό μας συγκρότημα ,επιθυμεί να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του αν μη τι άλλο με αξιοπρεπή πορεία.
Απέναντι στους Κολομβιανούς ο Σάντος θα εμπιστευθεί τον Ορέστη Καρνέζη, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη και αριστερά τον Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο δυο νέα αλλά με εμπειρίες μεγάλων αγώνων παιδιά. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είναι απολύτως έτοιμος μετά τον τραυματισμό του, και ο Κώστας Μανωλάς. Κατσουράνης –Μανιάτης και Κονέ στον άξονα με τον Φετφατζίδη πρώτη επιλογή από τον πάγκο ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Ο Σαμαράς αριστερά, ο Σαλπιγγίδης δεξιά, με τον Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης.
Ο ΣΤΟΧΟΣ;
Να διαψεύσει τις όποιες εκτιμήσεις και να αλλάξει τα εισιτήρια της επιστροφής εξασφαλίζοντας την πρόκριση στις «16» ομάδες του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα συνεχίσουν για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Για να το πετύχει θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, να ιδρώσει πολύ, και να αναζητήσει την ευκαιρία για να κάνει την ζημιά στους φιλόδοξους Κολομβιανούς. Αν καταφέρουν οι Έλληνες διεθνείς να φέρουν το ματς στο δικό τους γνωστό ρυθμό και λειτουργήσει με διάρκεια η μεσαία γραμμή μπορούν να τα καταφέρουν με την ευχή όλων των ελλήνων όπου Γής.

ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Η Εθνική Κολομβίας επιστρέφει σε Mundial στα γήπεδα της Βραζιλίας μετά από 16 χρόνια. Η μεγάλη φίρμα ,το αστέρι της ομάδας ο «Τίγρης» της Μονακό Ρανταμέλ Φαλκάο θα είναι απών από το ματς λόγο του σοβαρού τραυματισμού του. Στο πάγκο των Κολομβιανών ο έμπειρος  προπονητής Αργεντινός Χοσέ Πέκερμαν ,ταξιτζής πριν καθίσει στους πάγκους 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Νεων της Αργεντινής, ενώ ήταν στο παγκο και στην αδρων 2004-06.Μπορεί ο Φαλκάο να μην αγωνιστεί αλλά ο συμπαίκτης του στη Μονακό Ροντρίγκεζ, ο Γκουτιέρεζ, ο Μαρτίνεζ, ο Γέπες και ο πολύ φορμαρισμένος με εξαιρετική χρονιά στη Φιορεντίνα ,Κουαρδάδο και ο συμπαίκτης του Παπασταθόπουλου στη Ντόρτμουντ, Ράμος είναι παίκτες που αν τους χάσεις χάθηκες. Ο Πέκερμαν αναμένεται να παίξει σε διάταξη 4-4-2 με τους:
Οσπίνα κάτω από τα γκολπόστ, Αρμέρο και Σούνιγα στα άκρα της άμυνας, και στο κέντρο της άμυνας ο έμπειρος και αρχηγός Γέπες με τον Αλβάρες. Στα χαφ Αγκιλάρ και Βανέτσια είναι παίκτες-κλειδιά .Ο Ροντρίγκεζ είναι το μυαλό, ο οργανωτής του παιχνιδιού, ο Κουαρδάδο κίνδυνος-Θανατος στην αριστερή πτέρυγα, και Γκοτιέρες και Μαρτίνες στην επίθεση. Η αγωνιστική τους φιλοσοφία είναι άμυνας ζώνης, κατοχή της μπάλας και διαρκής πίεση στην επίθεση.
ΣΤΟΧΟΣ;
Να αποδείξουν ότι επέστρεψαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν όσο περισσότερο γίνεται. Οι φιλόδοξοι Κολομβιανοί λογικό είναι να έχουν δυνατό ξεκίνημα. Από τα δικά μας παιδιά εξαρτάται αν θα τους το επιτρέψουμε η θα τους κόψουμε την φόρα.

Ετοιμάστε τις… μπύρες και ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου