Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ στα νησιά του ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί στα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά πελάγη και στο Λιβυκό. Ασθενείς και τοπικά μέτριοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, ενώ μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και καλός καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς, στρεφόμενοι σε μέτριους από νότιες διευθύνσεις μετά το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση
Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιαστούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Άπειρο. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια καιΑνατολική Πελοπόννησο ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία: από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Νοτιά Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιά μέχρι 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.