9.7.14

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ - "Στειρώνεται" η θάλασσα από τα χημικά της Συρίας νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου !!!

Μυστήριο καλύπτει το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το πλοίο Cape Ray στο οποίο - όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ - έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδρανοποίησης περίπου 600 μετρικών τόνων απο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

Στο "μικροσκόπιο" του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ιστοσελίδα marinetraffic.com, στην οποία με ένα ειδικό σύστημα αναμεταδοτών, καταγράφεται το στίγμα όλων των σκαφών των οποίων είναι σε λειτουργία ή σε ακτίνα λήψης, ο ασύρματός τους.

Το βέβαιο είναι πως στο Cape Ray έχει επιβληθεί "σιγή ασυρμάτου" τουλάχιστον απο την έναρξη της επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται πουθενά το στίγμα του.

Επίσης ενδιαφέρον έχει το ότι στο σύστημα του marinetraffic κάποια πολεμικά σκάφη εμφανίζονται ως "απροσδιόριστα" με γκρίζο χρώμα, χωρίς να παρέχονται στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η παρατήρηση εστιάζεται σε σκάφη τα οποία βρίσκονται καταμεσής του πελάγους και είτε κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες ή έχουν σβήσει τις μηχανές τους.

Το Flashnews.gr εντόπισε τέτοιες "περίεργες" συνθήκες απο το πρωί της Τρίτης 8/7, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοπονήσου και Σικελίας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 140 ναυτικών μιλίων και απο τις δύο
ακτές και 220 ναυτικών μιλίων απο την Κρήτη.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, στις 8/7 απο τις 10:00 - 11:00 πμ στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή υπήρχε ακινητοποιημένο ένα απροσδιόριστης ταυτότητας σκάφος (γκρί ρόμβος).






Μια ώρα μετά, στις 12:00 εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο, ακινητοποιημένο το τάνκερ Ncc-Reem σημαίας Σαουδικής Αραβίας (κόκκινος ρόμβος)
 
 
 
 
 



Όμως στις 18:00 μμ της Τρίτης, το στίγμα του τάνκερ εξαφανίστηκε ενώ στο ίδιο σημείο υπήρχε ένα απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013.
 
 
 



Στις 19:46 ξαναεμφανίστηκε ως ακινητοποιημένο το Ncc-Reem όπως και ένα ακόμη τάνκερ με σημαία Χόνγκ Κόνγκ λίγο πιό βόρεια.
 
 





Στις 21:14 το τάνκερ έχει πάλι εξαφανιστεί, ενώ στην θέση του φαίνεται ως ακίνητο το απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013 το οποίο φαινόταν να κινείται στις 18:00 μμ.
 
 
 



Σήμερα Τετάρτη 9/7 στις 16:00 μμ η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με τα δύο τάνκερ να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σκάφη που είτε κινούνται αργά, είτε σταματούν να κινούνται και ειδικά σε ότι αφορά στα τάνκερ, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως το να περιμένουν οδηγίες ή εντολές για το σε ποιό λιμάνι θα κατευθυνθούν.

Όμως το γεγονός της απόλυτης μυστικότητας που έχουν επιβάλλει οι Αμερικανοί για το σημείο στο οποίο γίνεται η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μεγαλώνει την ανησυχία των πολιτών.
 
  Flashnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου