10.7.14

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ

Κατά 25% Έλληνες είναι ο Γουέσλι Σνάιντερ και ο αδερφός του Ρόντνεϊ, με καταγωγή από την Καβάλα! Αυτό δήλωσε ο Ρόντνεϊ με δηλώσεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 αποκάλυψε πως η οικογένειά του έχει ρίζες από την από την πόλη της  Βορείου Ελλάδας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά  : «Η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα μου είναι Ελληνίδα, κατάγεται από την Καβάλα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και 25% Έλληνες, έχουμε ελληνικό αίμα. Κι εδώ στην Ουτρέχτη που ζούμε έχουμε πολλούς Έλληνες φίλους. Όταν έχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή Μουντιάλ, υποστηρίζουμε όλη η οικογένεια δύο ομάδες. Την Ολλανδία και την Ελλάδα. Στο ματς με την Κόστα Ρίκα υποστηρίζαμε την Ελλάδα, ελπίζαμε να προκριθεί στα πέναλτι αλλά δυστυχώς η εξέλιξη ήταν άλλη».

Όταν ρωτήθηκε αν ξέρει ελληνικά η αν έχει έρθει στη χώρα μας ειπε: «Ξέρω το ‘Τι κάνεις; Καλά;’. Ήθελα να έρθω και φέτος στην Ελλάδα για διακοπές αλλά λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερα να έρθω. Ελπίζω να τα καταφέρω του χρόνου».

Ρωτήθηκε επίσης αν μαζί με τον αδελφό του εχουν αναζητήσει το μέρος από το οποίο ξεκίνησε η γιαγιά τους και απάντησε  «Δεν έχουμε έρθει στην Καβάλα. Ο πατέρας μας έχει πάει. Η γιαγιά ήρθε πριν τον πόλεμο κι εγκαταστάθηκε εδώ».

Για το αν ο αδερφός του θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ: «Ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει αυτό, αλλά ο Γουέσλι είναι πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη και δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον».


Για το αν θα ενδιέφερε τον ίδιο να έρθει στην Ελλάδα: «Θα ήταν μία πολύ καλή προοπτική. Ξέρω καλά και τον Γιάννη Αναστασίου και θα με ενδιέφερε να έρθω στην Ελλάδα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου