31.7.14

ΑΙΣΧΟΣ ! Τρεις γυναικολόγοι έδιωξαν γυναίκα που γεννούσε


Τρεις γυναικολόγοι έδιωξαν γυναίκα που γεννούσε - Καμπάνες από τα νοσοκομεία

Ποινές επιβλήθηκαν σε τρεις γυναικολόγους των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών επιβλήθηκαν γιατί έδιωξαν επίτοκο που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, για την οποία διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και έλεγχος από τους «ράμπο» Υγείας Βορείου Ελλάδος, γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών αρνήθηκαν να δεχθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς τη γυναίκα. «Αυτό συνέβη παρ' ότι η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ, υπήρξε παράβαση καθήκοντος εκ μέρους τριών γιατρών γυναικολόγων που ενεπλάκησαν στη διαδικασία της μεταφοράς, και κυρίως του εφημερεύοντος γυναικολόγου στο Νοσοκομείο Γρεβενών τη στιγμή εκείνη. Για αυτόν, όπως αναφέρεται, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ενώ ενημερώθηκε, αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις καθήκοντος επιβλήθηκαν ποινές από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου