21.7.14

Βγήκε έξω και πυροβολούσε εναντίον αστυνομικών

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ στο κέντρο της Λαμίας. Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για έναν οπλισμένο άντρα  με καραμπίνα, εκτός εαυτού, ο οποίος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Καρπενησίου.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί ΔΙ.ΑΣ και ένα περιπολικό. Ο οπλισμένος άνδρας απειλούσε και πυροβολούσε αδιακρίτως. Έλεγε ακόμη και στους περαστικούς: «Φύγετε, μπείτε μέσα, θα σας σκοτώσω, θα σας γεμίσω μολύβι».


Φωτογραφία από τη στιγμή της σύλληψης

Μόλις πλησίασαν οι αστυνομικοί πυροβόλησε εναντίον τους. Οι σφαίρες βρήκαν το περιπολικό, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν κάποιον αστυνομικό.
Αμέσως μετά πυροβόλησε και εναντίον δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που ήταν στη μηχανή, ευτυχώς πάλι χωρίς να βρει στόχο. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί και αυτός άρχισε να τρέχει απειλώντας και πυροβολώντας.

Η μάσκα του περιπολικού που δέχθηκε τους πυροβολισμούς από την καραμπίνα

Τελικά οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους κατάφεραν να τον πλησιάσουν, να τον αφοπλίσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

«Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Μπράβο στους αστυνομικούς, που ενώ τους έλεγε ότι θα τους ρίξει, αυτοί όρμησαν πάνω του και τον αφόπλισαν, αψηφώντας τον κίνδυνο», είπε ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.



Ο συλληφθείς κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

lamiaReport.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου