10.7.14

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ - Στους δρόμους οι φοροελεγκτές

Τα συνεργεία θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας
Τα συνεργεία θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας
 
Στον...δρόμο βγαίνουν ξανά οι φορο-ελεγκτές για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Με εγκύκλιό της, η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου δίνει οδηγίες στους εφοριακούς που «επιστρατεύθηκαν» εν μέσω θέρους για να κάνουν προληπτικούς ελέγχους για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων που κάθε ένα θα αποτελείται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους. Τα συνεργεία αυτά θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Έλεγχοι θα γίνονται και στους πελάτες των καταστημάτων.
«Κάθε συνεργείο μερικού επιτόπιου ελέγχου, όταν διαπιστώνει διακίνηση αγαθών στον δρόμο ή έξοδο πελατών από κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών ή ελέγχου σε καταστήματα εστίασης, θα ζητά το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο» αναφέρεται στην εγκύκλιο της ΓΓΔΕ.
Αν από την εξέταση του πελάτη διαπιστωθεί ότι το κατάστημα έχει εκδώσει απόδειξη, οι ελεγκτές δεν θα μπαίνουν στο κατάστημα (μαγαζί, εστιατόριο, νυχτερινό κέντρο κλπ).
Στην αντίθετη περίπτωση τα μέλη του συνεργείου θα εισέρχονται στην επαγγελματική εγκατάσταση.
Η διαδικασία που θα ακολουθείται θα είναι η εξής:
Οι ελεγκτές θα αναφέρουν την ιδιότητά τους και θα επιδεικνύουν την εντολή ελέγχου και την αστυνομική τους ταυτότητα
Θα επαληθεύουν την παράβαση θεωρώντας ταυτόχρονα τα βιβλία και τα στοιχεία της επιχείρησης
Θα ελέγχουν αν αποδόθηκαν οι επιρριπτόμενοι και παρακρατούμενοι φόροι
Στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρεθούν: ταβέρνες, εστιατόρια, ψησταριές, πιτσαρίες καφενεία, μπαρ κ.λπ. Σε αυτά θα επιβάλλεται η είσοδος εντός του καταστήματος ή στους περιβάλλοντες χώρους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου