11.7.14

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;;; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΕΦΕΚΟ;;;

Κάποτε ένας διευθυντής γιατρός καρδιολόγος που υπηρέτησε το ΕΣΥ  σε νοσοκομείο της Αθήνας για πάνω από 35 χρόνια μου είχε πει κάποια στιγμή σε ένα καφέ που είχα μαζί του:
"Το να διοικείς Βασίλη μου ένα νοσοκομείο, είναι πολύ πιο δύσκολο από το να διοικείς ένα Υπουργείο". Η κουβέντα του έμεινε εκεί αλλά και η απορία μου για το τι εννοούσε επίσης το ίδιο.
Γιατί σας τα λέω τώρα όμως όλα αυτά; αφορμή πήρα για τα όσα ευτράπελα λαμβάνουν "χώρα" όλο το προηγούμενο διάστημα στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και δημοσιεύονται καθημερινά στο τοπικό τύπο. 
Δεν τον ξέρω τον νεαρό αναπληρωτή διοικητή κο Άγγελο Σεφέκο που είναι διορισμένος εκεί αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έχει καταφέρει σε διάστημα 7-8 μηνών το ακατόρθωτο, δηλαδή τι; να έχει στρέψει  μια ολόκληρη τοπική κοινωνία της περιοχής της Τριφυλλίας εναντίον του, αναφορές πολιτών να βγαίνουν καθημερινά στο τύπο και να κοινοποιούνται στο Υπουργείο Υγείας και στην 6η ΥΠΕ, να κατηγορείται από το Σωματείο των Εργαζομένων με επιστολή που έχει δημοσιευτεί παντού αυτές τις ημέρες για αλαζονεία, αναποφασιστικότητα, ανεπάρκεια και μηδενική διάθεση συνεργασίας, οι γιατροί διάφορων τμημάτων να δηλώνουν απογοητευμένοι και όλοι οι υπάλληλοι να επιβεβαιώνουν αυτό το αρνητικό κλίμα και να τονίζουν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση. Ταυτόχρονα να δηλώνουν και όλοι φοβισμένοι μιας και είναι δύσκολο να βρεις εργαζόμενο που να μην έχει δεχτεί κλήση σε απολογία ή να μην έχει απειληθεί για αυτό.
Μάλιστα προχθές πληροφορήθηκα και το ανείκουστο : ότι κάλεσε λέει την αστυνομία προκειμένου να συλλάβει; 10-15 άτομα που είχαν πάει για να δώσουν αίμα. Αιμοδότες δηλαδή που τους ψάχνουμε με το μακαρόνι. Αυτά δε γίνονται ούτε στη Μπανανία.
Τώρα κατάλαβα λοιπόν τα λόγια του φίλου μου συνταξιούχου καρδιολόγου που σας προανέφερα.
Επαλαναμβάνω και πάλι ότι δεν τον ξέρω το κο Σεφέκο και πολύ περισσότερο δε γνωρίζω ούτε τι Θεό πρεσβεύει, ούτε ποιός πήρε την απόφαση να τον τοποθετήσει εκεί. Το ερώτημα όμως που κυριαρχεί και παραμένει αναπάντητο σε όλη τη Τριφυλλία είναι τι χρωστάει ο πολίτης της περιοχής να βλέπει το νοσοκομείο του από τη λειτουργία αυτού του νεαρού κάθε μέρα να έχει πάρει το κατήφορο. Μιλάμε πάντα για την υγεία των πολιτών. Εκτός πια και αν τον τοποθέτησαν εκεί με μοναδικό σκοπό να το κλείσει. Τότε οφείλω να του δώσω και εγώ συγχαρητήρια.
Και ρωτώ: το Μαξίμου έχει ενημερωθεί  για αυτή τη κατάσταση; ο Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά; Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες τους και μην κωφεύουν. 
Οφείλουν ξεκάθαρα να πάρουν θέση. Ξεκινώντας από το κοινό διοικητή του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Κατσίβελα που έχει ιδιαίτερους λόγους μιας και εκλέχθηκε δήμαρχος στο δήμο αυτό, τον νυν δήμαρχο Τριφυλλίας Κώστα Κόλλια, τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και φυσικά τον ίδιο το Πρωθυπουργό Σαμαρά μιας και μιλάμε για την ιδιαίτερη πατρίδα του. 
Το κλίμα από την τοπική κοινωνία και τα σωματεία έχει αποτυπωθεί και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ας πράξουν λοιπόν οι αρμόδιοι τα δέοντα........και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σας παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων που δημοσιεύτηκε σήμερα στο τοπικό τύπο.

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου