3.7.14

Νεκρός σε παραλία ο μητροπολίτης πρώην Αττικής – Ποιος ήταν, σκάνδαλα και φυλακή

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Τετάρτης από την παραλία Βγέθι της Κερατέας ο μητροπολίτης πρώην Αττικής, Παντελεήμων Μπεζενίτης.

Σύμφωνα με το romfea.gr, ο πρώην Αττικής έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην περιοχή όπου είχε και εξοχικό σπίτι. 
Η σορός του παραλήφθηκε από άνδρες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων Κερατέας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης γεννήθηκε στη Χίο. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1961 και στη συνέχεια υπηρέτησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Το 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου.
 Το 1994 ο Παντελεήμων Μπεζενίτης εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής.
Τον Ιούνιο του 2008 καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 66,5 εκατ. δραχμών την περίοδο 1995-1998 από την Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Παρέμεινε φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα χρόνο. Αποφυλακίστηκε υπό όρους λόγω ηλικίας. Το Συνοδικό Δικαστήριο τον καθαίρεσε στις 14 Μαΐου του 2009 και τον υποβίβασε σε απλό μοναχό.
Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης είχε εμπλακεί και σε «ροζ σκάνδαλα». 
Μάλιστα είχαν δημοσιοποιηθεί συνομιλίες του με νεαρό. Είχε αποκατασταθεί και επανέλθει στην αρχιεροσύνη το φθινόπωρο του 2012, με απόφαση που είχε ληφθεί - όπως είχε σχολιαστεί και γραφτεί - έπειτα από την ασφυκτική πίεση του Φαναρίου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου