10.7.14

ΦΩΤΟ: Αυτό είναι το ιταλικό χωριό που πουλάνε στο ebay

Ορίστε μια καλή επένδυση μέσω ebay!

Ένα ορεινό και εγκαταλελειμμένο ιταλικό χωριό, 20 σπιτιών, πουλιέται στη γνωστή ιστοσελίδα ebay, 333.000$ (245.000€).
xorio4
Το χωριό Μπορκγάτο Καλσάζιο, στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων, μόλις 50 χιλιόμετρα από το Τορίνο, αποτελείται από 20 σπίτια με 50 δωμάτια αθροιστικά και βρίσκεται προς πώληση διαδικτυακά.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να πουλήσουν αρχικά τις περιουσίες τους μεμονωμένα και με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, τους ανάγκασε να στραφούν σε… διαδικτυακή δημοπρασία.
xorio3
Το αποτέλεσμα ήταν, ότι το αντίτιμο έφτασε για τα 20 σπίτια του χωριού τα 245.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ή για την ακρίβεια μόλις 12.250 ευρώ το σπίτι!
Το Μπορκγάτο Καλσάτζιο βρίσκεται στους πρόποδες του εθνικού πάρκου Γκραν Παραντίσο και προσφέρει μία απίστευτη πανοραμική θέα στους επισκέπτες του, αλλά και στους επίδοξους αγοραστές.
Οι προσφορές αγοράς θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουλίου και η αγοραπωλησία επιβλέπεται από την Εθνική Ένωση Ορεινών Κοινοτήτων της Ιταλίας.
xorio1
Σημαντικό πρόβλημα είναι τα επιπλέον χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψει ο αγοραστής για την επισκευή των ετοιμόρροπων σπιτιών, ενώ έχουν απομείνει μόλις 5 μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό.
Αντιπρόσωπος της ένωσης δήλωσε ότι στόχος της πώλησης είναι η αναζωογόνηση των ορεινών χωριών, τα οποία συχνά είναι εγκαταλελειμμένα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου