10.7.14

«Horizon Blu» - « Ενας γαλάζιος ορίζοντας» στη Καλαμάτα

« Ενας γαλάζιος ορίζοντας» στη Καλαμάτα
Της Βάσως Μιχοπούλου
Φτάνοντας στο «Horizon Blue» της Καλαμάτας έχεις δίλλημα για το αν θα πας «δεξιά» ή «αριστερά». Και αν στην πολιτική αυτό δείχνει πιο ξεκάθαρο και φαίνεται εύκολο, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καθόλου.
Το καινούργιο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων «Horizon Blu» που άνοιξε τις πύλες του φέτος τον Ιούνιο, έχει φτιαχτεί από την οικογένεια Παπαθεοδωρίδη (ανήκει στην εταιρία Horizon Α.Ε.), με μεράκι και πολύ έμπνευση.
''ΔΕΞΙΑ'' βρίσκεται το εστιατόριο του με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι και ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' το ατμοσφαιρικό του cocktail bar ,υπερυψωμένο πάνω από την πολυσύχναστη δημοφιλή παραλιακή οδό Ναυαρίνου της πόλης. To πανέμορφο resort, δωδεκάμηνης λειτουργίας, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη και βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία που έχει μια πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο και τις πανέμορφες πλαγιές του Ταΰγετου. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του, περιλαμβάνουν 38 δωμάτια και σουίτες, τα 15 με ιδιωτικές πισίνες, διακοσμημένα σε yachting style και ο προϋπολογισμός της επένδυσης έφτασε τα 6,5 εκατ. ευρώ.
« Ενας γαλάζιος ορίζοντας» στη Καλαμάτα
Η οικογένεια Παπαθεοδωρίδη επενδύει για πρώτη φορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά αποτελεί μια από τις πολύ γνωστές οικογένειες της Καλαμάτας με παράδοση στις εμπορικές δραστηριότητες. Μετά από τρείς γενιές στο χώρο του εμπορίου η οικογένεια έχει καταφέρει να αφήσει τη σφραγίδα της στην εμπορική ζωή της πόλης και τώρα κάνει την έκπληξη και στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Στην πρώτη γραμμή του εμπορίου…
Θ. Παπαθεοδωρίδης
Θ. Παπαθεοδωρίδης
Η ιστορία της γνωστής οικογένειας ξεκινάει από τη Μικρά Ασία στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης κάνει την πρώτη του εμπορική απόπειρα με κατάστημα ενδυμάτων στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας και μέχρι τη δεκαετία του 1970 επεκτείνεται και στο χώρο των υποδημάτων. Τη δεκαετία του '80 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο γιός του Βασίλης, ο οποίος μετά από μια εμπορική «περιπλάνηση» σε Πύργο, Πάτρα και Σπάρτη, επιστρέφει στη Καλαμάτα και παραμένει σταθερά στην Πλατεία 25ης Μαρτίου, για να μεταφερθεί το 1992 σε ιδιόκτητο χώρο. Την ίδια χρονιά ο γιος του Βασίλη Παπαθεοδωρίδη, Θεόδωρος αποφοιτά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου-Μηχανολόγου και ξεκινάει σταδιακά να εμπλέκεται με την εμπορική επιχείρηση του πατέρα του, την επεκτείνει, χωρίς να χάνει την επαφή του και με τον κατασκευαστικό κλάδο, ιδρύοντας παράλληλα και την εταιρία “Horizon.A.E”. «Μεγάλωσα μέσα στο μαγαζί. Μου άρεσε το εμπόριο και η επαφή με τους ανθρώπους γι αυτό και επέλεξα συνειδητά το χώρο»,λέει ο ίδιος που είναι ο ένας εκ των δυο ιδιοκτητών του ξενοδοχείου (ο άλλος είναι ο αδερφός του Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, ο οποίος είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας).
Το συγκρότημα
Τόσο στα ευρύχωρα επίπεδα πάνω από την θάλασσα και δίπλα στις εντυπωσιακές πισίνες, όσο και εντός των συνεδριακών αιθουσών του ξενοδοχείου, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, όπως business meetings ή συνέδρια 450 ατόμων και γαμήλιες δεξιώσεις. Οι παροχές της νέας ξενοδοχειακής μονάδας θα συμπληρωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο και με το εντυπωσιακό Spa & Wellness Centre, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον με μεγάλη εσωτερική πισίνα και πρωτότυπες θεραπείες, όπου η ευεξία και η ψυχική ανάταση θα προσφέρεται απλόχερα.
O χώρος πάνω στον οποίο αναπτύχθηκε το πανέμορφο και υπερπολυτελές αυτό ξενοδοχείο υπήρξε ανέκαθεν ιδιοκτησία της οικογένειας και έχει έκταση δέκα στρεμμάτων.
Η ιδέα δημιουργίας του γεννήθηκε το 2002, το 2007 ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και το 2011 ξεκίνησε η κατασκευή του. «Επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου να τελειώσουμε το ξενοδοχείο φέτος. Τελικά τα καταφέραμε και ανοίξαμε την 1η Ιουνίου. Ο κόσμος μας αγκάλιασε, αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα 100% και υπογράφουμε συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλη την Ευρώπη μέχρι το τέλος του Οκτώβρη του 2015. Η Καλαμάτα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός, το αξίζει και εμείς θα βοηθήσουμε πολύ στην αναβάθμιση της περιοχής. Αυτό πρέπει να γίνει σιγά σιγά. Η Καλαμάτα δεν θέλει υπερβολή», συμπληρώνει ο Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης. Το σύνθημα της οικογένειας είναι «above and beyond» δεν βλέπουν κανέναν ανταγωνιστικά και τους θέλουν όλους συναγωνιστές τους στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Και αυτό αποδείχτηκε έμπρακτα με την εντολή της οικογένειας να χρησιμοποιηθούν για τη κατασκευή του προϊόντα και υπηρεσίες από την Καλαμάτα (όλοι όσοι ενεπλάκησαν, προμηθευτές κάθε κλάδου, κατασκευαστές, εργάτες κ.α προέρχονται αποκλειστικά από την περιοχή) και αυτό ήταν μια επιλογή που εμπεριείχε μεν ρίσκο, αλλά τελικά οδήγησε σε επιτυχία. Στο ξενοδοχείο δε, εργάζονται πενηντατέσσερα άτομα που προέρχονται όλοι από την τοπική κοινωνία, εκτός από τον έμπειρο διευθυντή του συγκροτήματος Γεράσιμο Τράνακα, που έχει καταγωγή από την Κέρκυρα.
Το «Horizon Blu» αυτή τη στιγμή διαθέτει το καλύτερο εστιατόριο της Καλαμάτας. Η 12μελής ομάδα του Μποτρίνι, δημιουργεί μενού βασισμένο αποκλειστικά σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και η φήμη του χώρου εξαπλώνεται συνεχώς από στόμα σε στόμα χωρίς διαφήμιση και αυτό είναι εκπληκτικό.
Κυρίαρχο στοιχείο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος είναι το νερό και το γαλάζιο γι αυτό εξάλλου και η συγκεκριμένη επιλογή του ονόματος “Horizon Blu”.
«Από τη ρεσεψιόν βλέπεις πρώτα το νερό της πισίνας, μετά το γαλάζιο της θάλασσας και στο βάθος τον ορίζοντα. Αν προσέξεις από τη λέξη “Blu” λείπει το γράμμα “e” και αυτό το κάναμε σκόπιμα. Η φιλοσοφία μας είναι να βρεις εδώ αυτό που αναζητάς, να τοποθετήσεις εσύ το “e” που λείπει, είτε είναι «experience» είτε είναι «emotion»…..

Πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου