31.7.14

O Αρειος Πάγος παρενέβη για την προκλητική απόφαση στην υπόθεση της Μανωλάδας


O Αρειος Πάγος παρενέβη για την προκλητική απόφαση στην υπόθεση της Μανωλάδας

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκαλεί η αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας για τους κατηγορούμενους της ένοπλης επίθεσης κατά μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα. Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ζήτησε, μόλις καθαρογράφει η σχετική απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων που αφορά την εμπορία ανθρώπων, να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.
Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.
Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.
Επιβλήθησαν ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι
Σύμφωνα μάλιστα με την δικαστική απόφαση οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου