10.7.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Παρουσίαση νέου εξοπλισμού της OAK 4X4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παρουσίαση του νέου της πυροσβεστικού εξοπλισμού πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί η ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στην έδρα της  στην Νέα Είσοδο Καλαμάτας .

Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό τρέιλερ το οποίο φέρει δεξαμενή  ενός τόνου με αντλία , πιεστικό πυρόσβεσης σωλήνες, μάνικες, σκαπανικά εργαλεία , αλυσοπρίονο και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, τα οποία αναρτώμενα στα ειδικού τύπου οχήματα 4Χ4 της ομάδας μπορούν να επιχειρήσουν κατασταλτικά σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ως αντλητικά σε περίπτωση πλημμυρών.

Να σημειωθεί ότι είναι τα μοναδικά οχήματα τα οποία εκτός αυτών της Π.Υ. έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε δύσβατες περιοχές και να μεταφέρουν νερό και άλλα βοηθητικά εργαλεία  προκειμένου να ενεργήσουν επικουρικά κι επί της ουσίας.

Ακόμα, παρουσιάστηκε όχημα UNIMOG με δεξαμενή 1.2 τόνου και τον κατάλληλο εξοπλισμό, το οποίο μπορεί να παίξει το ρόλο τροφοδοσίας του προηγούμενου οχήματος/συστήματος, προκειμένου η δυναμικότητα της μονάδας να αυξηθεί από τον 1 τόνο στους 2,2 τόνους.

Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε από τις συνδρομές των μελών της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και με την ευγενική χορηγία και αμέριστη υποστήριξη των επιχειρήσεων : καταστήματα αθλητικών ειδών COSMOS , Mάραντος OIL , ΗΛΙΟΜΕΤΑΛ εμπορία και επεξεργασία σιδήρου , ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ αντλιτικά συστήματα , ΣΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ εργαλεία  , BLUE MARINE service και parking σκαφών αναψυχής , DINOMETAL κατασκευές αλουμινίου και σιδήρου , KSTUNNING SHOP βελτιώσεις αξεσουάρ αυτοκινήτων , ΑΝΤΙΤΥΠΟΝ παραγωγή μακετών και εκτυπώσεις .

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Κος Γεωργανάς Δημήτριος , η υπεύθυνη  του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Κα Μόρφω Κουκούλη  και της Περιφέρειας Πελοποννήσου τμήμα Π.Π Μεσσηνίας  Κα Τζίβα Φωτεινή.

Μετά την παρουσίαση, ο πρόεδρος της ομάδας ανακοίνωσε επισήμως στους παρόντες εκπρόσωπους των εμπλεκόμενων φορέων ότι θέτει τον εξοπλισμό στη διάθεση τους όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.


Για την
ΟΑΚ 4x4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,

       Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας
Βλαχονικολός Κώστας                                           Κυριακουλάκος Νίκος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου