24.8.14

AEK-ΡΟΜΑ:1-2 - Η ΑΕΚ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΡΟΜΑ ΤΗ ΝΙΚΗ

Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος-Real fm-pamesports.gr

Δροσοσταλιά στον Αυγουστιάτικο καύσωνα του ΟΑΚΑ ήταν η ΑΕΚ, απέναντι στα λαμπερά αστέρια της Ιταλικής Ρόμα. 
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κοίταξε στα μάτια την σπουδαία ομάδα του Καμπιονάτο, είχε ένα εντυπωσιακό 45λεπτο χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί στο ματς, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και ικανοποίησε στο έπακρο τους 30.000 οπαδούς της που την αποθέωσαν στο τέλος. Έχασε το ματς στα σημεία, από δυο στημένες μπάλες και από την εξ αντικειμένου ποιοτική ανωτερότητα και εμπειρία των Ιταλών. Άφησε όμως πολύ καλές εντυπώσεις, πήρε το χειροκρότημα και έδειξε δουλευμένη ομάδα που η παρουσία της στην φετινή football lage θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο Α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε φρέσκια, ορεξάτη, σοβαρή και πειθαρχημένη. Πίεζε ψηλά ,είχε συνοχή στις γραμμές της με κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ που σκόνταψαν στον πολύ καλό τερματοφύλακα της Ρόμα Ντέ-Σάνκτις που είχε κατεβάσει ρολά στον ανελέητο βομβαρδισμό της εστίας του από τους παίκτες της ΑΕΚ.Μπαρμπόσα,Ανάκογλου,Μάνταλος,Λαμπρόπουλος,Πλατέλας,Πεταβράκης,Κορδέρο,κυριαρχησαν στη μεσαία γραμμή και την επίθεση της ΑΕΚ, κόβοντας την ασύνδετη Ρόμα των Ντε΄Ρόσι, Ζερβίνιο, Τοροσίδη, Ιτούρμπε, Φλορέντσι, Ασλει Κόουλ, Παρέδες, στα δύο και έφταναν εύκολα και απειλητικά στην περιοχή των Ιταλών.
Στο 9΄ο Μπαρμπόσα από αριστερά με σέντρα-διαβήτη βρίσκει τον Πλατέλα στην δεξιά γωνία της μικρής περιοχής των Ιταλών, πιάνει το σουτ και με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Ρόμα Ντε-Σανκτις διώχνει σε κόρνερ.
Στο 14΄ο Μάνταλος μέσα στη περιοχή πιάνει σκαφτό δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Ντε-Σάνκτις να απογειωθεί για να διώξει σε κόρνερ!!!Στο 15΄ο Αραβίδης σουτάρει σε τετ-α-τετ με τον Ντεσάνκτις που διώχνει με τα πόδια !!!Η ΑΕΚ είχε μπλοκάρει την Ρόμα, δεν της άφησε περιθώρια να κάνει παιχνίδι ,εκμεταλλευόμενη την ασύνδετη αγωνιστική της διάταξη, που είχε κάνει έξαλλο τον προπονητή της Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο της. Στο 42΄συγκρούονται στον αέρα Τοροσίδης και Μανταλος στη διεκδίκηση της μπάλας με τον παίκτη της ΑΕΚ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής Παππάς στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, στο 47΄κατι η κούραση ,κάτι η απειρία, και βεβαίως η κλάση των Ιταλών φέρνει την ΑΕΚ πίσω στο σκορ. Ο βραχύσωμος επιθετικός Ιτούρμπε εκτελεί υποδειγματικά από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το αριστερό φαουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος  τρύπησε το τοίχος των παικτών της ΑΕΚ και έδωσε προβάδισμα 0-1 στη Ρόμα.
Στα αποδυτήρια είναι βέβαιο κατ εκτίμηση ότι ο προπονητής των Ιταλών Ρούντι Γκαρσία έβαλε τα δάχτυλα των παικτών του στις… πρίζες του ΟΑΚΑ. Πέρα από το χαρακτήρα του φιλικού που είχε το ματς είναι και το γόητρο, Ρόμα είναι αυτή.
Οι Ιταλοί επέστρεψαν ποιο συγκροτημένοι, κράτησαν μπάλα και πάλι ο Ιτούρμπε έδρασε. Δημιούργησε το δεύτερο γκολ στο 52΄κερδίζοντας φάουλ από τον Κορδέρο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Φλορέντσι εκτελεστής ο Κείτά την κεφαλιά και το 0-2 για την Ρόμα. Στο 62΄μπηκε στο ματς η σημαία της Ρόμα, ο εμβληματικός Φραντζέσκο Τότι που πριν τον αγώνα βραβεύτηκε από την ΑΕΚ και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της. Στο 78΄ο Δέλλας ρίχνει στο ματς τον… «Φραντσέσκο Τότι» από την Καλαμάτα ,τον Νίκο Γεωργέα, που κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρομανιόλι ,για να κάνει ο Ντα-Κόλ το 1-2 για την ΑΕΚ.
Ο Παππάς σφυρίζει την λήξη, οι οπαδοί της ΑΕΚ ασυγκράτητοι μπαίνουν στο ΟΑΚΑ αποθεώνουν τους παίκτες και παίρνουν σουβενίρ τις φανέλες τους. Η ΑΕΚ τις εντυπώσεις, η Ρόμα την νίκη σε μια όμορφη ποδοσφαιρική καλοκαιρινή βραδιά, με την «Ένωση» να υπόσχεται ποιοτικό ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστικό ρόλο στους οπαδούς της στο πρωτάθλημα της πάλε ποτέ β΄ Εθνικής που θα συμμετέχει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου