29.8.14

ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ - ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ !

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ. Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
                            Realfm-pamesports.gr

Συγκρατημένη αισιοδοξία για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, και τεράστια πρόκληση για τον πρωτάρη Αστέρα Τρίπολης, έβγαλε η σημερινή κλήρωση των ομίλων του Europa League.Ο Κυπελλούχος Ελλάδος Παναθηναϊκός κληρώθηκε στον 5ο όμιλο με αντιπάλους την Ολλανδική PSV Αϊτχόφεν, την Πορτογαλική Εστορίλ και την Ρωσική Ντιναμό Μόσχας .Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον 11ο όμιλο με αντιπάλους την Ντιναμό του Μίνσκ από την Λευκορωσία, την Ιταλική Φιορεντίνα και την κυπελλούχο Γαλλίας Γκινγκάμπ. Ο Αστέρας Τρίπολης θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον 3ο ομιλο, την Αγγλική Τότεναμ, την Τουρκική Μπεσίκτας και την Σέρβικη Παρτιζάν Βελιγραδίου!!!
Για τον Παναθηναϊκό το «μεγαθήριο» μπορεί να θεωρηθεί η Ολλανδική Αϊτχόφεν, μια ομάδα με ιστορική διαδρομή και επιτυχίες και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, από μια χώρα που την ποδοσφαιρική της σχολή την σπούδασε ο προπονητής των «Πρασίνων» Γιάννης Αναστασίου. Από εκεί και πέρα η κατά κάποιο τρόπο «Άγνωστη» Εστορίλ από την Πορτογαλία και η ιδιαιτερότητα του χρόνου διεξαγωγής του αγώνα με τους Ρώσους της Ντιναμό στην Μόσχα, είναι στοιχεία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι πέρα από σοβαρός και προσεκτικός θα πρέπει να διαθέτει και εναλλακτικές λύσεις στο ελλειμματικό φετινό του ρόστερ. Αν θεωρήσουμε την Αϊτχόφεν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί οι «πράσινοι» μπορεί να ελπίζουν στο δεύτερο εισιτήριο. Στον ΠΑΟΚ ο προπονητής του Άγγελος Αναστασιάδης στη πρώτη του αντίδραση στις επιλογές της Παναγίας όπως είπε, σημείωσε ότι ελπίζει και εξαρτάται από την ομάδα του η πρόκριση, απέναντι στην Φιορεντίνα, την Ντιναμό Μινσκ και την γαλλική Γκινγκάμπ. Οι «Βιόλα» όπως και να έχει είναι το πρώτο όνομα του 11ου ομίλου, μια ομάδα με επιθετικό στυλ σε αντίθεση με το κλασικό Ιταλικό αγωνιστικό  πρότυπο και σημαντικά ονόματα στο ρόστερ της. 
Η Κυπελλούχος Γαλλίας Γκινγκάμπ δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμιά περίπτωση όταν προέρχεται από ένα σοβαρό και αξιόπιστο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Όσο για τους Λευκορώσους του Μινσκ; Και εδώ θα παίξουν ρόλο ο χρονος και οι συνθήκες διεξαγωγής του ματς. Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο στο πάγκο και την βοήθεια της Παναγιάς μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση.
Τέλος στον 3ο όμιλο ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του παρουσία σε ομίλους της διοργάνωσης, καλείται να τα παίξει όλα για όλα και ότι βγει. Απέναντι στη Τότεναμ, μια ομάδα που ξεκίνησε καλά στο Αγγλικό πρωτάθλημα, είναι ανανεωμένη  με δυνατό ρόστερ και υψηλές προσδοκίες, θεωρητικά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. 
Η Τουρκική Μπεσίκτας, το αντίπαλο δέος της Γαλατά-Σαράι στο τουρκικό ποδόσφαιρο που τα τελευταία χρόνια επιδιώκει και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Και η Παρτιζάν Βελιγραδίου με το ειδικό βάρος της ιστορίας της αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πάλε ποτέ ποδοσφαιρικής σχολής των «Πλάβι»Πραγματικό Γολγοθάς για τους Αρκάδες που θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν για να υπάρξει ελπίδα πρόκρισης τους. Το όνειρο θα το ζήσουν σίγουρα ,Για το θαύμα μόνο ο θεός το μυαλό και τα πόδια τους το ξέρουν. 
Οι Ελληνικές ομάδες θα πρέπει να κοπιάσουν πολύ, να χύσουν αρκετό ιδρώτα, να έχουν καθαρό μυαλό και να τολμήσουν για να προκριθούν. Όπως και να έχει σίγουρα οι δυο στους τρεις ελπίζουν στην πρόκριση και στην συνέχεια του ευρωπαϊκού τους ταξιδίου .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου