27.8.14

"Άδειασαν" οι λογαριασμοί χιλιάδων Ηλείων - Σοκ και δέος από την φοροεπιδρομή !

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλους τους φορολογούμενους με χρέη προς το Δημόσιο, η αφαίμαξη των τραπεζικών τους λογαριασμών και μάλιστα ακόμα και αυτών που διέθεταν μικροποσά κάτω των χιλίων ευρώ. 

Ποσά δηλαδή που είτε τα έχουν αφήσει για «ώρα ανάγκης» στους λογαριασμούς τους, είτε γιατί δεν περίμεναν την άμεση εφαρμογή ενός «μέτρου» που μόνο ως κλοπή εκ μέρους του κράτους μπορούν να το χαρακτηρίσουν.

Όσοι από τους φορολογούμενους, δεν έσπευσαν να δηλώσουν έναν τουλάχιστον τραπεζικό λογαριασμό, ως λογαριασμό μισθοδοσίας ή συνταξιοδοτικό, όπου και εκεί ισχύει το ακατάσχετο μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ μόλις, είδαν τα ελάχιστα χρήματα που μπορεί να είχαν αποταμιεύσει να …κάνουν φτερά !

Οι λογαριασμοί των Ηλείων που άδειασαν εν μια νυκτί ανέρχονται σε χιλιάδες και όχι εκατοντάδες, όπως εκτιμούν κάποιοι, αποτελούν δε το πρώτο «κύμα». Και αυτό γιατί το δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ του Νομού μας (μόνον στον Πύργο λειτουργεί ) εξακολουθεί να εκδίδει αποφάσεις τόσο για τους Ηλείους φορολογούμενους, όσο και για αυτούς που διαμένουν στη Ζάκυνθο.



Οι σχετικές αποφάσεις εκδίδονται, βάσει εντολών του Υπουργείου Οικονομικών και τα θύματα αυτής της ληστρικής επίθεσης κατά των οικονομιών των φορολογούμενων, επιλέγονται από το ίδιο το σύστημα του υπουργείου! Από εκεί καθορίζεται που θα «χτυπήσουν». Ξεκινά δε από μεγαλοοφειλέτες και φτάνει μέχρι και σε φορολογούμενους, ιδιώτες και επιχειρηματίες που μπορεί να χρωστούν μικροποσά ( μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ ) πλην η αποπληρωμή αυτών των χρεών καθυστερεί πάνω από μια πενταετία. Από αυτούς έγινε η αρχή και έπεται συνέχεια Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων οφειλών επιχειρήσεων και ιδιωτών οι Δ. Ο.Υ είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα : Κατάσχεση Τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών, δέσμευση ενοικίων από ακίνητα οφειλετών, ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς σε οφειλέτες και τέλος συλλήψεις για χρέη προς το Δημόσιο !

Ελληνικό «φαινόμενο» οι συλλήψεις για χρέη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία ισχύει το καθεστώς των συλλήψεων για χρέη στην Εφορία. Μόνο το 2013 η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 3.072 άτομα για οφειλές προς το δημόσιο που άγγιξαν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 μόνο 717.

Πολλές από αυτές τις συλλήψεις και προσαγωγές στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, αφορούν σε Ηλείους επαγγελματίες

Μέσα στην γενική κατακραυγή για την συμπεριφορά του κράτους (που χρωστά το ίδιο πάνω από 5δις ) και τις αντιδράσεις από τις επαγγελματικές οργανώσεις, εξετάζεται η αλλαγή του νόμου έτσι ώστε όσοι χρωστούν στην Εφορία να μην θεωρούνται αυτομάτως και φοροφυγάδες και να μην διώκονται ποινικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» το νέο σχέδιο για την αλλαγή των ποινικών κυρώσεων αναμένεται να κατατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.



εφημερίδα Πρωινή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου