25.8.14

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στην Αρχαία Μεσσήνη

Τα μέσα που επιχειρούν στην περιοχή
Δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Μεσσήνης, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα Ζερμπίσια πήρε μεγάλες διάστασεις, κατακαίγοντας αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες.  
Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν περαιτέρω, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τέσσερις μικροί οικισμοί (Μαυρομάτι, Κροντήρες, Δανηλαίϊκα και Γκολέμη), καθώς η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. 
Πλέον, επί τόπου βρίσκονται 75 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα, τρία Καναντέρ και τρία Πεζετέλ. 
Στο σημείο έχουν μεταβεί επίσης υδροφόρες των Δήμων και του στρατού, καθώς και εθελοντές πολίτες, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο υπαρχηγός Υποστήριξης της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφαλής. 
Παράλληλα, προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Η πυρκαγιά, που κινείται σε δύο μέτωπα, είναι πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης και νωρίτερα πέρασε κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.
Την ίδια ώρα, νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στη θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.
Η φωτιά καίει σε βουνοπλαγιά με πουρνάρια.
Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση. Μάχη να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου