29.8.14

Νάντια Γιαννακοπούλου-Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων της πυρκαγιάς στην κεντρική Μεσσηνία

Μετά την πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 25/08/2014 στην περιοχή της Ιθώμης και κατασβέστηκε στις 26/08/2014, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνδρομής της οικείας Δασικής Υπηρεσίας και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων, το ΥΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες αποκατάστασης των καμένων δασικών εκτάσεων, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα και κατόπιν των τεχνικών μελετών και εκθέσεων που θα συνταχθούν από τη Δασική υπηρεσία της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΚΑ η εκτέλεση έργων βελτίωσης και συμπλήρωσης του δικτύου αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων, έργων καλλιεργητικών επεμβάσεων στις εν εξελίξει τεχνητές αναδασώσεις (όπως αραιώσεις, καθαρισμοί, αποκλαδώσεις κλπ) καθώς και έργων απομάκρυνσης των καμένων υπολειμμάτων, ώστε να διευκολυνθεί η φυσική αναγέννηση και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε σχετικά: «Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων της πυρκαγιάς της 25ης Αυγούστου στην κεντρική Μεσσηνία, η οποία ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε χάρη στην ανταπόκριση και τις συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών. Από το θεσμικό μου ρόλο ως Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος έκανα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά που προκλήθηκε στον τόπο μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου