1.8.14

Στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης η συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ.

Ενας ιδιαίτερος χώρος, μια σημαντική συναυλία. Την Κυριακή (3/8) στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Γουρζή, θα παρουσιάσουν μια μουσική βραδιά με στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως βάσης για τη λειτουργική σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Το πρόγραμμα είναι ξεχωριστό.

Αρχή με τη Σουίτα της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ και συνέχεια με άριες των Μότσαρτ (Cosi fan tutte), Μπιζέ (Carmen), Γκλουκ (Orfeo ed Euridice), Πουτσίνι (Gianni Schicchi και La Boheme), Σεν Σανς (Samson et Dalida) και Οφενμπαχ (Les Contes d’ Hofmann), που θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Αννα Στυλιανάκη και η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη. Αμέσως μετά το διάλειμμα, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 9 (Νέου Κόσμου) του Ντβόρζακ.

Σημαντικές οι τρεις γυναικείες παρουσίες της βραδιάς. Η Κωνσταντία Γουρζή, η Ελληνίδα μαέστρος και συνθέτις την οποία η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung αναφέρει ως μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα. Η Κωνσταντία Γουρζή είναι ιδρύτρια τεσσάρων διεθνών μουσικών συνόλων και καλλιτεχνικών δικτύων, έχει λάβει πολυάριθμες υποτροφίες και βραβεία ως μαέστρος και συνθέτις. Από την πλευρά της, η Αννα Στυλιανάκη η οποία ανήκει πλέον στο δυναμικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει σπουδάσει στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου και το 2009 έλαβε την υποτροφία του Σωματείου Μαρία Κάλλας. Τέλος, η Ελένη Βουδουράκη είναι μέλος του Νάσιοναλ Οπερα Στούντιο του Λονδίνου και της Ακαντέμια Ντι Μπελ Κάντο Σόλτι-Τε Κανάουα στην Τοσκάνη.

Τη συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης (9.30 μ.μ.), η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, θα παρουσιάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου