14.8.14

Kαμαριέρες ξαπλώνουν στα κρεβάτια για να μην τις πιάσει η Επιθεώρηση!


Kαμαριέρες ξαπλώνουν στα κρεβάτια για να μην τις πιάσει η Επιθεώρηση!

Κοντεύει να... τρελάνει κόσμο, το Υπουργείο Εργασίας με τα στοιχεία για την αδήλωτη εργασία που δίνει στη δημοσιότητα, την ώρα που οι καταστάσεις που περιγράφονται, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό Πρέβεζας προκαλούν... θυμηδία.
 Στα μέρη μας μάλιστα οι καμαριέρες ξαπλώνουν στα κρεβάτια και κάνουν τις πελάτισσες...
Ως μικρές «Μανωλάδες» στο χώρο του τουρισμού χαρακτήρισε την Ήπειρο μαζί με την Εύβοια και την Πάτρα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Παναγιώτης Προύτζος, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Πρέβεζα.
«Απίστευτες σκηνές. Πηδάνε από τα παράθυρα και φεύγουν κολυμπώντας οι ''μαύροι'' εργαζόμενοι για να μην καταγραφούν ως ανασφάλιστοι!», επισήμανε μιλώντας σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Αλλά και στο Νομό Πρέβεζας τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, σε αρκετές περιπτώσεις (φυσικά και δεν έχουν όλοι οι επαγγελματίες την ίδια συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενούς τους).
Συνδικαλιστές του κλάδου των εργαζομένων στον τουρισμό, κατήγγειλαν τραγελαφικές καταστάσεις στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την πρόσφατή επίσκεψή του στην Πρέβεζα, μέσα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως ξενοδοχειακή μονάδα έχει να πληρώσει μέλη του προσωπικού από το 2010 (!), την ώρα που εμφανίζεται ως μία από τις πιο πετυχημένες στην περιοχή μας.
Παράλληλα, καμαριέρες ξαπλώνουν στα κρεβάτια που τακτοποιούν, για να μη γίνουν αντιληπτές από τα συνεργεία ελέγχου για την ανασφάλιστη εργασία.
Επιπροσθέτως, «μαύροι» εργαζόμενοι κάνουν τους... κολυμβητές, «αράζοντας» πλάι στις πισίνες, κατά τη διάρκεια ελέγχων, ενώ σερβιτόροι παριστάνουν τους δοκιμαστές του φαγητού που σερβίρουν.
Σε άλλες περιπτώσεις εργαζόμενοι κρύβονται για ώρες σε αποθήκες.
Όλα αυτά καταγγέλθηκαν στον κ. Κουρουμπλή επισήμως, όπως αναφέρει το atpreveza.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου