29.8.14

O ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΜΠΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ

Συντάκτης: Αντώνης Αντωνόπουλος-Real fm-pamesports.gr

Ο Αστέρας Τρίπολης έχασε 3-1 από την πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Τέλ-Αβίβ στην Λάρνακα της Κύπρου, αλλά πήρε την χρυσή πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Europa League. Το γκολ του Ρουμάνου κεντρικού αμυντικού Γκόϊαν στο 32΄που έδωσε προβάδισμα στους Αρκάδες, σε συνδυασμό με την πολύτιμη νίκη τους στο πρώτο αγώνα της Τρίπολης με 2-0,τους στέλνουν στην κλήρωση της Νιόν για τους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο γκρουπ των αδυνάτων. Για να συμβεί αυτό έβαλε και το χέρι του ο τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος, που στο 89’ σε βολίδα του Ζάχαβι κράτησε όρθιο τον Αστερα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ξεκίνησαν με αμυντικούς προσανατολισμούς τον αγώνα, άφηναν χώρους στους Ισραηλινούς και στην κυριολεξία έπαιξαν με την φωτιά μέχρι το τέλος. Σε κομβικά σημεία του ματς δεν είχαν καθαρό μυαλό απέναντι στην πίεση των παικτών της Μακάμπι, που με κατοχή μπάλας, και καλή κυκλοφορία κυριάρχησε στο ματς, οδήγησε την αμυντική διάταξη των Αρκάδων σε λάθη και διαμόρφωσε το 3-1,μεταρεποντας το ματς στο τελευταίο 25΄σε θρίλερ!!!
Οι Αρκάδες εξ αρχής πίεσαν ψηλά με τους Ντε-Μπλάσιτς,Μάσα και Ρόλε ψάχνοντας το γκολ, αλλά άφηναν χώρους στους Ισραηλινούς που με το μυαλό του Ζαχαβι ήταν κυρίαρχοι στην μεσαία γραμμή και επικίνδυνοι στις επισκέψεις στη περιοχή του θεοδωρόπουλου. Σε κόντρα επίθεση του Αστέρα στο 23΄ο Ντε-Μπλάσιτς εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Γκόϊαν με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους Αρκάδες .
Η απάντηση από την Μακάμπι στο 27΄με τον Ζάχαβι να βγάζει στην πλάτη της ξεχασμένης άμυνας του Αστέρα τον Μπάρακ Μπαντάς που με δυνατό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια(1-1)Και ενώ η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε ξεκάθαρα ότι ο Αστέρας έπρεπε να βρει τρόπους για να κρατήσει μπάλα, ξεκίνησε στην επανάληψη με ακόμη ποιο αμυντικούς και παρακινδυνευμένους προσανατολισμούς. Η Μακάμπι ήταν αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της και στο 54΄σε επιθετική πίεση που ασκούσε στην περιοχή των Αρκάδων αναγκάζει τον Παντελιάδη να ανατρέψει τον Μπαντάς, για να κάνει με πλασέ το 2-1 ο Ζάχαβι. 
Οι Ισραηλινοί γυρίζουν το ματς και συνεχίζουν στο ίδιο επιθετικό τέμπο, αναζητώντας με κάθε τρόπο να μπουν στην περιοχή του Αστέρα και να φτάσουν στο στόχο τους. 
Ο ΚρόΙφ από τον πάγκο ρίχνει στο ματς τον Μπεν-Χαϊμ και ενισχύει την πίεση της ομάδας του. Έρχεται το 3-1 στο 75΄ όταν σε γύρισμα του Μπεν-Χαϊμ ο προωθημένος Πρίτσα ξεχασμένος με πλασέ φέρνει την Μακάμπι ποιο κοντά στο στόχο της. 
Από εκεί και πέρα αρχίζει ο… εφιάλτης για τους Έλληνες .Οι Ισραηλινοί αναζητούν το χρυσό γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Φτάνουν πολύ κοντά να το πετύχουν στο 89΄σε δυνατό σουτ του Ζάχαβι από 35 μέτρα με τον τερματοφύλακα των Αρκάδων Κώστα Θεοδωρόπουλο να ακουμπά την μπάλα με τα ακροδάχτυλα του και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του. Ανακούφιση ,το ματς τελειώνει σε λίγα λεπτά και ο Αστέρας Τρίπολης γράφει ευρωπαϊκή Ιστορία. 
Τα παλληκάρια από την Τριπολιτσά άντεξαν .   
Το αστέρι της Τρίπολης λάμπει παρά την ήττα και συνεχίζει το σπουδαίο ευρωπαϊκό οδοιπορικό του .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου