15.9.14

«Πόλεμος» Μενεγάκη - Λάτσιου για το σπίτι των 1.000 τετραγωνικών μέτρων στα Μελίσσια


«Πόλεμος» Μενεγάκη - Λάτσιου για το σπίτι των 1.000 τετραγωνικών μέτρων στα Μελίσσια

Στις δικαστικές αίθουσες θα παιχτεί ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ του διαζυγίου Μενεγάκη – Λάτσιου, αυτή τη φορά για το σπίτι στα Μελίσσια στο οποίο μένει σήμερα η παρουσιάστρια με τα τρία τους παιδιά.
Ο Γ. Λάτσιος κατέθεσε αγωγή εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας, και φέρεται να ζητά πιο πολλά λεφτά απ' ό,τι θεωρεί δίκαιο η άλλη πλευρά, η δε Μενεγάκη φέρεται να έχει ήδη δώσει πολλά. Αποτέλεσμα; Να κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί μαζί με τα τρία παιδιά τους, τα οποία καλούνται να αλλάξουν ζωή καθώς ο πατέρας τους ζητά επιμόνως να πουληθεί το σπίτι στα Μελίσσια προκειμένου να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί (25%) μετά από πλειστηριασμό.
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» με αγωγές και κόντρα αγωγές συνεχίζεται ακάθεκτη η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πρώην συζύγων από το 2013 κι ενώ είχε προηγηθεί η έκδοση του συναινετικού διαζυγίου τους δύο χρόνια πριν. Οι οικονομικές αξιώσεις του Γιάννη Λάτσιου βρήκαν σθεναρή αντίσταση στα επιχειρήματα της Ελένης Μενεγάκη που παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων από εκείνη του στελέχους του ANT1. «Είναι προφανής η πρόθεσή του να μου προκαλέσει οικονομική βλάβη, χωρίς να έχει προς τούτο κανένα δικαίωμα. Οταν συμφωνήσαμε να εκδώσουμε το 2010 συναινετικό διαζύγιο δεν ήγειρε καμία αξίωση για συμβολή του σε αποκτήματα. Τότε δεν θεωρούσε ότι είχε τέτοια αξίωση! Μετά δύο χρόνια από την αμετάκλητη λύση του γάμου μας και συγκεκριμένα στις 11.2.2013 υποστήριξε ότι έχει τέτοια αξίωση», ανέφερε πριν από έναν χρόνο περίπου στην αγωγή της η Ελένη Μενεγάκη, αγωγή-απάντηση σε εκείνη που είχε προηγηθεί από την πλευρά του Λάτσιου σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
«Πόλεμος» Μενεγάκη - Λάτσιου για το σπίτι των 1.000 τετραγωνικών μέτρων στα Μελίσσια Ο τελευταίος ούτε λίγο ούτε πολύ φερόταν να διεκδικεί το ποσό του 1.600.000 ευρώ υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους η περιουσία της τηλεπαρουσιάστριας αυξήθηκε κατά 3.200.000 ευρώ χάρη στον δικό του καταλυτικό ρόλο αφού, σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, εκείνος ήταν που κάλυπτε όλα τα έξοδα του σπιτιού, των παιδιών και της κατασκευής του ακινήτου στα Μελίσσια - η μεζονέτα δηλαδή όπου μέχρι σήμερα κατοικεί η Μενεγάκη μαζί με τα τρία παιδιά τους.
Το σπίτι στα Μελίσσια (1.000 περίπου τ.μ.) είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο συγκρότημα δύο κατοικιών σε οικόπεδο έκτασης 2.500 τ.μ. που το πρώην ζεύγος απέκτησε το 2004 -και ένα μέρος του το 2007- και ανήκει εξ αδιαιρέτου σε ποσοστό 75% στην Ελένη Μενεγάκη και 25% στον Γιάννη Λάτσιο. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε εκεί το 2007, ωστόσο η κοινή οικογενειακή τους ζωή στα Μελίσσια δεν άντεξε ούτε τρία χρόνια. Τα ήδη υπάρχοντα μεταξύ τους προβλήματα οδήγησαν στον χωρισμό που παρά τον θόρυβο που προκάλεσε σε κοινό και media κατέληξε σε φαινομενικά συναινετικό διαζύγιο. Ηδη από την 1η Φεβρουαρίου 2010, οπότε και ο Γιάννης Λάτσιος αποχώρησε από το σπίτι όπως αναφέρει στην αγωγή που θα συζητηθεί στις αρχές Οκτωβρίου, «η σύζυγός μου νέμεται και κατέχει και το δικό μου ποσοστό συγκυριότητας επί των κάτωθι περιγραφομένων ακινήτων έναντι μηδενός ανταλλάγματος, ενώ δεν αποδέχεται την εξώδικη λύση της μεταξύ ημών κοινωνίας παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου». Ως «περιγραφόμενα ακίνητα», ο Γιάννης Λάτσιος αναφέρεται ουσιαστικά σε δύο ενοποιημένα κτίσματα-κατοικίες, μία μεζονέτα και ένα ισόγειο, ενώ κάνει λεπτομερή και τοπογραφική ανάλυση τόσο του οικοπέδου και των εσωτερικών του κτισμάτων όσο και του περιβάλλοντος χώρου (πισίνα, γκαράζ, εξώστες, κήποι κ.τ.λ.).
Η μεζονέτα περιλαμβάνει υπόγειο 208 τ.μ. (6 αποθήκες, κλιμακοστάσιο, 2 χώροι στάθμευσης), ισόγειο 270 τ.μ. (καθιστικό, τραπεζαρία, καθημερινό δωμάτιο, γραφείο, αποθήκη, W.C., κουζίνα, εξώστες, εσωτερικό κλιμακοστάσιο) και 1ον όροφο 208 τ.μ. (5 υπνοδωμάτια, 3 λουτρά, γκαρνταρόμπα, αποθήκη, διάδρομος, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, φωταγωγός, υπαίθριος χώρος, εξώστες) και αναφέρεται στην αγωγή ως ΚΤΙΡΙΟ 7, ενώ το δεύτερο ακίνητο εντός του οικοπέδου σε τμήμα 313,50 τ.μ. είναι μια αυτοτελής και ανεξάρτητη κάθετη ιδιοκτησία και περιλαμβάνει ένα δωμάτιο, κουζίνα-καθιστικό, ημιυπαίθριο χώρο, πισίνα, αποδυτήρια και λουτρό, συνολικής επιφάνειας 115,40 τ.μ. και αναφέρεται ως ΚΤΙΡΙΟ 8. Οσο για την αξία του ακινήτου, ο Γιάννης Λάτσιος λέει στην αγωγή του: «Το ανωτέρω ακίνητο είναι ενιαίο και λειτουργικά συνδεδεμένο ακίνητο στα Μελίσσια Αττικής (ΚΤΙΡΙΟ 7 και 8, δικαίωμα περαιτέρω ανοικοδόμησης και πρόσθετου ισογείου κτίσματος), το οποίο έχει συνολική αντικειμενική αξία τουλάχιστον 1.123.684,50 ευρώ και πραγματική (εμπορική-αγοραία) αξία τουλάχιστον 2.490.000 ευρώ».
Με το σκεπτικό ότι τα παραπάνω ακίνητα συνιστούν ένα ενιαίο και λειτουργικά συνδεδεμένο ακίνητο που δεν μπορεί να διαιρεθεί σε ίσα με τα ποσοστά που τους αναλογούν μερίδια και καθώς η Ελένη Μενεγάκη -όπως τουλάχιστον αναφέρει εκείνος στην αγωγή- δεν αποδέχεται την εξώδικη λύση, ο Γιάννης Λάτσιος ζητά την πώληση του ακινήτου με πλειστηριασμό διεκδικώντας το 25% της αγοραστικής του αξίας, όσο και το μερίδιο που του αναλογεί.
Εντύπωση βέβαια προκαλεί αφενός το γεγονός πώς έφτασε ο Γιάννης Λάτσιος στο σημείο να ζητά επιμόνως να πουληθεί το σπίτι όπου μένουν τα τρία παιδιά του αλλάζοντας τη ζωή τους και αφετέρου ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν την Ελένη Μενεγάκη στην άρνηση των εξωδικαστικών προτάσεων του πρώην συζύγου της κινδυνεύοντας σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή του να πρέπει να μετακομίσει άμεσα. Πολύ περισσότερο όταν τα εισοδήματά της ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα του Γιάννη Λάτσιου - που επίσης τυγχάνει να είναι υψηλά αμειβόμενος. 
Οσα διαρρέουν στο παρασκήνιο και από τις δύο πλευρές, φαίνεται ότι είναι μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν αμφότερους στην επίθεση, με όποιο κόστος, επιμένοντας σθεναρά στο «ούτε ένα βήμα πίσω».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου