2.9.14

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΕΣ


Αποκάλυψη στη "ΔΙΚΗ": Εγκληματική οργάνωση στην ΕΠΟ ερευνά ο εισαγγελέας

Την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στην ΕΠΟ ερευνά η εισαγγελία, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔIKH" στον ΣKAΪ". Ο προϊστάμενος της αθλητικής εισαγγελίας Αθηνών Χάρης Λακαφώσης, που ηγήθηκε της εφόδου στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έχει στα χέρια του έγγραφα, στοιχεία και μαρτυρίες που τον οδηγούν στην άσκηση διώξεων κατά συμβούλων, αξιωματούχων και υπαλλήλων της ΕΠΟ.


Ο εισαγγελέας ερευνά όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ομάδων από το 2002 μέχρι σήμερα και ερευνά τον καταλογισμό ευθυνών σε παράγοντες ΠΑΕ και σε άλλα φυσικα πρόσωπα. Στην πρόσφατη έφοδο, που έγινε με την παρουσία άλλων τριών εισαγγελέων (Αρ.Κορέας, Χ.Μασταραντωνάκης, Γ.Στεφανάτος) και μελών του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι έχουν χαθεί έγγραφα της περιόδου 2002-2005, ενώ στοιχεία από το 2006 μέχρι το 2010 βρέθηκαν σε αποθήκη της οδού Φυλής και όχι στο πάρκο Γουδή, όπου στεγάζεται η ΕΠΟ.

Πρόεδροι της ΕΙΜ (Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών) της ΕΠΟ διετέλεσαν την επίδικη περίοδο ο σύμβουλος Άρης Σταθόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης. Για το θέμα ήδη κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Eπίσης ερευνώνται εξονυχιστικά δελτία ποδοσφαιριστών, όπου με ευθύνη της Ομοσπονδίας έχουν διαπιστωθεί παραβατικές συμπεριφορές. Μάλιστα το κύκλωμα που παρέλειπε να ελέγχει ενημερότητες και δελτία ζημίωνε το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ορισμένες ομάδες άλλαξαν ΑΦΜ και τα χρέη προς την Εφορία και το ΙΚΑ διαγράφηκαν για τις ποδοσφαιρικές εταιρείες (πλέον ευθύνη έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα).

Παράλληλα η εισαγγελία ερευνά το σκάνδαλο των στημένων πινάκων διαιτησίας 2012 (έχουν ήδη απολογηθεί ως ύποπτοι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Θανάσης Μπριάκος, ο σύμβουλος της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος, ο σύμβουλος Άρης Σταθόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης), την απώλεια 28 εκ. ευρώ από την "κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή" (ήδη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ.Σαρρής έδωσε τα πρώτα οικονομικά στοιχεία στο ΣΔΟΕ και κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη Βουλή από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) και τις καταγγελίες για εξαγορά ψήφων σε Δράμα-Κόρινθο-Ρόδο (οι τοπικοί εισαγγελείς διαθέτουν στοιχεία για δωροδοκίες στις εκλογές των Ενώσεων που επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΕΠΟ).

Στη δικαστική έρευνα προστίθενται η νέα 39σέλιδη κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια και η αναφορά του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου στον αθλητικό εισαγγελέα.

Πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου