21.9.14

« Ύποπτα ; »παιχνίδια εις βάρος του Φιλάρετου Καλτσίδη με φόντο τη βίλα στο Βασιλίτσι...

Μεθοδευμένη  επιχειρηματικά και πολιτικά επίθεση μπορεί να χαρακτηριστεί σε γενικές γραμμές η εμμονή σε διαδοχικά δημοσιεύματα  όσον αφορά στις πολεοδομικές παραβάσεις  της βίλας  Καλτσίδη στο Βασιλίτσι Κορώνης.

Μία  ξαναζεσταμένη ιστορία  της περασμένης ….δεκαετίας  που για «άγνωστους » λόγους  την επανέφεραν στην επικαιρότητα .

Εμείς από την πλευρά μας θα θυμίσουμε την επιστολή  που είχε εκδώσει το 2008 η πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας, Ειρήνη Μουντανέα,  με στήριξη  προς το πρόσωπο του  επιβλέποντος μηχανικού του έργου  Βασίλη Κοσμόπουλου . 

Σε συγκεκριμένο σημείο της επιστολής αναφέρεται: «Στη Δημοκρατία κάθε ένας έχει ένα ρόλο που οφείλει να τον περιφρουρεί αλλά και να τον κατανοεί χωρίς να υποκύπτει στον πειρασμό να “παίζει” τον ρόλο άλλων θεσμών, φορέων ή προσώπων όσο ελκυστικό ή “συνδικαλιστικά” δόκιμο μοιάζει να είναι αυτό. ….
Οι πολεοδομικές παραβάσεις

Σαφώς και έγιναν  στη βίλα  πολεοδομικές παραβάσεις για τις οποίες «εισέρευσαν »στα ταμεία του δημοσίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ 

Αυτό όμως έχει να κάνει με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στη δόμηση εκτός σχεδίου και την αρτιότητα, η οποία ορίζεται στα 4 στρέμματα.
Φανταστείτε ότι μία έκταση 50  στρεμμάτων, που έχει στην κατοχή της η οικογένεια Καλτσίδη, θα μπορούσε «να τεμαχιστεί» σε μικρότερα κομμάτια με περισσότερες άδειες και να προκληθεί ακόμα πιο πυκνή δόμηση.

Αντ’ αυτού γίνεται μια παρέμβαση και στα 50 στρέμματα, που όμως έχει πιο αραιή δόμηση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι νόμιμο και σαφώς έπρεπε να εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αποδόθηκαν οι ευθύνες.

Έτσι όμως ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» και γι’ άλλες βίλες και γενικά εξοχικές κατοικίες, στις οποίες γίνονται παρόμοιες παραβάσεις και μέχρι στιγμής δομούνται αυθαίρετα, λόγω των ελλείψεων προσωπικού της Πολεοδομίας για τη διενέργεια ελέγχων αλλά δεν είδαμε πουθενά «κρεμασμένους » τους ιδιοκτήτες στα ….μανταλάκια !

Εν κατακλείδι

Θα παρουσιαστεί ο ίδιος ζήλος  και η ίδια επίθεση  σε  οποιαδήποτε πολεοδομική παράβαση από δω και στο εξής;

Θα γίνουν ακόμα πιο στενότεροι οι έλεγχοι στις πολεοδομικές παραβάσεις από τα αρμόδια όργανα;

Ή μήπως ενοχλεί ο επαναπατρισμός και η επενδυτική δραστηριότητα στη τοπική οικονομία μιας ζάμπλουτης οικογένειας ομογενών εκ Ρωσίας;

Υ.Γ

Εκεί δραστηριοποιούνται οι «καλοί επιχειρηματίες » ενώ στην Κορώνη οι κακοί καπιταλιστές ;

Β) Οι εκλογές στην ΚΕΔ και η υποψηφιότητα του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη που μαζί με τον Καλτσίδη αποτελούν τους κύριους στόχους  της ενορχηστρωμένης επίθεσης άραγε έχουν κάποια σχέση …..

Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου