29.9.14

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ - Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία !!!

Ενώ οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπανί στη βόρεια Συρία αντιστέκονται σθεναρά στην πολιορκία των τζιχαντιστών, οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται στα 5 χιλιόμετρα από την πόλη.
Δεν πρόκειται για κάποια σπουδαία προώθηση, ωστόσο, αυτό αρκεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να βάλει μπροστά το σχέδιό του, που είχε από την αρχή, να βρει την αφορμή να εισβάλλει στη Συρία.
Πράγματι, δεκαπέντε τουρκικά άρματα μάχης έχουν πάρει θέσεις σε ένα λόγο που δεσπόζει της πολιορκημένης Κομπανί και είναι έτοιμα να μπουν στο έδαφος της Συρίας, δήθεν για να δημιουργήσουν «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αλλά στην πραγματικότητα για να καταλάβουν το συριακό Κουρδιστάν.
Μάλιστα, η ισλαμιστική τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη στο τουρκικό κοινοβούλιο ένα σχέδιο που να επιτρέπει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία.
Υποτίθεται ότι αυτό το σχέδιο εντάσσει την Τουρκία στη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην πραγματικότητα η Τουρκία αποσκοπεί στο να καταλάβει τα κουρδικά εδάφη της Συρίας και να αφήσει το Ισλαμικό Κράτος ανενόχλητο. Η Τουρκία είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος, γι αυτό και οι Κούρδοι προειδοποίησαν τον Ερντογάν ότι εάν εισβάλει στη Συρία, τότε όλοι οι Κούρδοι θα επιτεθούν και στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που έχει έδρα στη Βρετανία και πολλά λέγονται για το ρόλο της, που θυμίζει περισσότερο παραμάγαζο μυστικής υπηρεσίας παρά Μη Κυβερνητική Οργάνωση, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απέχουν μόλις 5 χλμ. από την κουρδική πόλη Κομπανί, στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν πάρει σήμερα θέσεις σε λόφο που δεσπόζει της πολιορκημένης πόλης, καθώς ο βομβαρδισμός της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχει ενταθεί και οβίδες έπεσαν σε τουρκικό έδαφος.
Περισσότερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κινήθηκαν προς τα συριακά σύνορα αφού τουλάχιστον δύο οβίδες έπληξαν σήμερα το τουρκικό έδαφος. Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως απάντησε με πυρά την Κυριακή, όταν δύο βλήματα όλμου έπεσαν στην τουρκική πλευρά των συνόρων.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η μεγάλη προβοκάτσια για να εισβάλει ο Ερντογάν στη Συρία έχει «στηθεί» και με τις ευλογίες των Αμερικανών.
 Όμως, αυτό το κουτί της Πανδώρας που θα ανοίξει η τουρκική εισβολή στη Συρία δεν θα μπορέσει εύκολα να κλείσει, πόσο μάλλον η κυβέρνηση Ομπάμα που παρακολουθεί τον πόλεμο σαν σε δελτίο ειδήσεων και συμμετέχει σαν να πρόκειται για βίντεο γκέιμ.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου