11.9.14

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ από οικογένεια ανέργων που ζει τον εφιάλτη της φτώχιας…

ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ  ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ


Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία καθημερινής μάχης για επιβίωση


ΕΙΜΑΣΤΕ  ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΧΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ  ΙΔΙΟΙ !


Το δικό της  «Γολγοθά» ανεβαίνει  μία οικογένεια μακροχρόνια ανέργων  ,η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές της   ανάγκες αλλά η « αξιοπρέπεια τους »  σύμφωνα με τους  ίδιους , δεν τους επιτρέπει να δημοσιοποιήσουν  τα στοιχεία τους  φοβούμενοι  τα αρνητικά σχόλια  τα βλέμματα οίκτου και το «κουτσομπολιό »  στην τοπική τους κοινωνία.

Η οικογένεια τα στοιχεία  της  οποίας  βρίσκονται στην διάθεση του  Newsmessinia , ζει καθημερινά με τον φόβο να τους  κόψουν το ρεύμα αφού οφείλουν περίπου 1.800 ευρώ στην ΔΕΗ .

Απλήρωτο επίσης και το τηλέφωνο όπως  και το νερό του μικρού σπιτιού τους.

Μέχρι πρόσφατα κατάφερναν  να απασχολούνται  περιστασιακά σε καλοκαιρινές  δουλειές του ποδαριού , όμως τα λιγοστά χρήματα που κέρδιζαν  δεν ήταν αρκετά ώστε να καλύψουν  τις ανάγκες τους. Τώρα δεν έχουν  ούτε αυτά και πλέον δίνουν κυριολεκτικά   αγώνα επιβίωσης.

Όσο καιρό έβρισκαν κάποιες πρόχειρες δουλειές τα έφερναν  πέρα, όμως τώρα   η κατάσταση της υγείας τους  είναι  προβληματική  ενώ  δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα αναγκαία φάρμακα.

Πλέον δεν  μπορούν  να καλύψουν ούτε τις καθημερινές  τους  ανάγκες, ούτε τα συσσωρευμένα χρέη τους.

Όσοι νομίζετε ότι έχετε την δυνατότητα και θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το  Newsmessiniaμε πρωτοβουλία του οποίου γίνεται αυτή η προσπάθεια σαν  μία πράξη αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που κτύπησε ανηλεώς η οικονομική κρίση

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου