16.9.14

Σαμαράς: Αν πέσει η κυβέρνηση, με βάση όσα είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ, δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ

Παρέμβαση με μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις, έκανε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός ο οποίος αιφνιδιαστικά πήγε στο γραφείο του στη Βουλή και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους. 
Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να κλείσει το θέμα των εκλογών και να βάλει φρένο στην εκλογολογία.

«Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα». Με τη δήλωση αυτή προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς έδωσε ακόμη μια απάντηση στο αίτημα του ΑλέξηΤσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός επιχείρησε επίσης να αναπτερώσει το πεσμένο ηθικό των «γαλάζιων» βουλευτών και να ανατρέψει το κλίμα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Παράλληλα, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς θέλησε να δείξει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση καθορίζουν την πολιτική ατζέντα.
Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με βουλευτές στο εντευκτήριο κράτησε περίπου τρία τέταρτα.
Βουλευτές ανέφεραν μετά τη συνάντηση σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως «εάν πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή προέδρου, με βάση τα όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες».
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Σαμαράς φέρεται να τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συμβούλευσε τους βουλευτές σε όσους ρωτούν για εκλογές να απαντάνε πως δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος με τους Γιάννη Μιχελάκη και Μάξιμο Χαρακόπουλο για το χρέος
«Μιχελάκης: Πότε βλέπετε να έχουμε τη λύση για το χρέος;
Σαμαράς: Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση.
Χαρακόπουλος: Κύριε Πρόεδρε σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να πάμε με άλλον αέρα ακόμα και σε τυχόν πρόωρες εκλογές.
Σαμαράς: Αυτό ξεχάστε το. Βγάλτε απ'το μυαλό σας τις πρόωρες εκλογές. Κανένας δεν θα μας σύρει σε πρόωρες εκλογές. Αν η κυβέρνηση πέσει λόγω της προεδρικής εκλογής αυτό θα ήταν καταστροφή. Με βάση όσα είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου