2.9.14

Θεατρικό εργαστήρι και παραστάσεις τον Οκτώβρη

H  πιο νέα ομάδα της πόλης, η θεατρική ομάδα αυτοσχέδια σκηνή, ξεκινά φέτος τη σεζόν 2014-15 με θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες και Bar-Theatre τον Οκτώβρη.
Το θεατρικό εργαστήρι θα είναι δωρεάν για το μήνα Σεπτέμβρη και περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, devised theatre (επινοητικό θέατρο), stand up comedy-επιθεώρηση, φωνητική-ορθοφωνία και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους.
Καλλιτεχνική διεύθυνση εργαστηρίων: Mαρία Α. Σκαφιδά/ ηθοποιός-σκηνοθέτης
Πληροφορίες-Eγγραφές: Mπενάκη 19-Ιστορικό Κέντρο (18.00-21.00)
Επικοινωνία: aftosxediaskini@hotmail.gr, 6908676277
Η ομάδα θα επίσης, θα παρουσιάσει, τον Οκτώβρη, σε γνωστό μπαράκι της πόλης, τη δουλειά των καλοκαιρινών εργαστηρίων σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Μαρίας Α. Σκαφιδά.
Δύο κωμωκά μονόπρακτά του Νικολάου Λάσκαρη.
Το πρώτο, η «Μαύρη Παρηγοριά» πραγματεύεται με σατυρικό και χιουμοριστικό τρόπο την μάχη ανάμεσα στον έρωτα και τον θάνατο. Την ομάδα του Έρωτα απαρτίζουν η Μαγδαλινή Τουρλουμπή, η δις Σοφία Τουρλουμπή, η κα Αριστέα Παπαρδέλη, ο υπηρετομεσίτης Τριάντης, μία γαλανομάτα υπηρέτρια, ο κος Μαστραποστόλης, κόραξ και ο προσφάτως αποκτηθείς Γιουσούφ. Λόγω της μεγάλης σπουδαιότητος του αγώνος η ομάς του θανάτου ενισχύεται από τον έμπειρον Γιάγκον Τουρλουμπή.
Το δεύτερο η «Παληόγλωσσα» σατυρίζει μια κλασσική κουτσομπόλα, την οποία τελικώς ξεμπροστιάζει ο Τραπεζίτης, Νεύτων Αρκάντης, ακολουθώντας το σχέδιο της σύζύγου του Ιουλίας.

Τέλος η το εργαστήρι του devised theatre, με αφετηρία την ομορφιά και τον έρωτα, πειραματίζεται με κείμενα των Sarah Kane, Frederico Garcia Lorka, Paul Elyar, Κατερίνα Γώγου κ.α
Κομματιάζει χαρτιά, γράφει και στέλνει μηνύματα, σε μπουκάλια, με την ελπίδα πως κάποτε θα βρουν παραλήπτη. Ένα έργο από την ομάδα με τίτλο «message in a bottle»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου