29.9.14

Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΤΩΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Πόσο δηλητήριο πρέπει να εισπνεύσουμε για να καταλάβουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σκουπίδια;
Η φωτιά που σιγόκαιγε στον σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων όλο το καλοκαίρι, το Σάββατο 27-9-2014, προφανώς λόγω του δυνατού ανέμου, έλαβε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα  η πόλη να πνιγεί στο τοξικό νέφος.
Το ίδιο συνέβαινε για ώρες και στην παράνομη χωματερή της Κυπαρισσίας στη θέση Μεταλλείο κοντά στον οικισμό των Μύλων, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα εκεί η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και εκτός από το τοξικό νέφος, λόγω των ισχυρών ανέμων κινδύνεψαν άνθρωποι και σπίτια.
Οι φωτιές έκαιγαν ανεμπόδιστες ερήμην των Δημοτικών Αρχόντων μας, που ονειρεύονται Γαλλικές Ριβιέρες. Μπορεί κανείς να λάβει την ευθύνη και να μας ενημερώσει τι ενέργειες έκανε και κάνει ο Δήμος ώστε να μην συμβεί αυτό το γεγονός;
Το πρόβλημα των πυρκαγιών στις παράνομες χωματερές έχει γίνει πια ρουτίνα στην περιοχή μας. Κινδυνεύει άμεσα η Δημόσια υγεία. Έχετε καταλάβει ότι σε αυτό τον Δήμο στερούμεθα και το στοιχειώδες, που είναι το δικαίωμα να αναπνέουμε; Ακόμα πιστεύει ο Δήμαρχος Τριφυλίας ότι η λύση είναι οι τεράστιες χωματερές όπου θα θάβονται όλα τα απορρίμματα χωρίς καμία επεξεργασία και αξιοποίηση?
Η ΡΑΚΙ έχει ανοίξει, πριν τις εκλογές αλλά και τώρα πιο συστηματικά, έναν ευρύ δημόσιο διάλογο με ειδικούς επιστήμονες, συλλογικότητες και θεσμικούς φορείς, με σκοπό τη σύνταξη μίας ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης διαχείρισης των απορριμμάτων. Στα πλαίσια μίας πρωτοβουλίας κοινωνικής βάσης όπου βασικές αρχές θα είναι η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και κυρίως η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάγκη μείωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων τους προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες της Τριφυλίας να συμμετάσχουν με τις ιδέες και τις θέσεις τους στη διαμόρφωση μίας άλλης λύσης στην διαχείριση των απορριμμάτων και να αντισταθούν στις λογικές που θέλουν το κέρδος των μεγαλοεργολάβων πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
ΡΑΚΙ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου