12.9.14

Στις φυλακές της Βοστόνης Λαρισαίος που «ξέπλενε» χρήμα και εξαπατούσε κόσμο


Στις φυλακές της Βοστόνης ο Λαρισαίος που «ξέπλενε» χρήμα και εξαπατούσε κόσμο

Οι πόρτες των φυλακών της Βοστόνης άνοιξαν για έναν Ελληνα με καταγωγή από τη Λάρισα ο οποίος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης που στη συνέχεια ξεπλενε χρήματα.
Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της πόλης, masslive.com, πρόκειται για τον 49χρονο Ευριπίδη Γεωργιάδη που μαζί με τους τρεις συνεργούς του (καταδικάστηκαν και αυτοί) υποδύονταν τους εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο που στόχο είχε να επενδύσει σε καινοτόμες ιδέες στο χώρο του προγραμματισμού.
Το κύκλωμα είχε κύκλος «εργασιών» που έφτανε στα 7,9 εκατ. δολάρια, καθώς είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς προγραμματιστές που δήλωναν συμμετοχή με αζημίωτο για να πάρουν μέρος σε αυτά τα επενδυτικά προγράμματα. Η συμμορία εμπλέκεται και σε υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων. Ο δικαστής Νάθαν Γκόρντον του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη Βοστόνη, καταδίκασε τον Γεωργιάδη σε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων και έξι μηνών και διέταξε να πληρωθεί το ποσό των 8.4 εκατ. δολαρίων ως αποκατάσταση των εξαπατημένων.
Οι πλανημένοι προγραμματιστές κατέθεταν τα χρήματά του στο λογαριασμό μιας ψεύτικης εταιρείας με το όνομα BBDA Global Investment Fund. Για να καθησυχάσουν τους «πελάτες» τους οι συμμορία τους εμφάνιζε πιστωτικές κάρτες από τράπεζα της Νέας Ζηλάνδίας, στο μεταξύ όμως είχαν μεταφέρει τα χρήματα από τον ψεύτικο λογαριασμό σε δικό τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου