16.9.14

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! «Μπλόκαρε»; το taxis και δεν δίνει τις επιστροφές φόρου στους πολίτες !


«Μπλόκαρε» το taxis και δεν δίνει τις επιστροφές φόρου στους πολίτες

Τουλάχιστον 3 μήνες θα πρέπει να περιμένουν χιλιάδες φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου καθώς το σύστημα μπλόκαρε ξανά και δεν μπορεί να κάνει διασταύρωση στοιχείων για τυχόν οφειλές.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία οι οφειλές για ΕΝΦΙΑ δεν θα συμψηφίζονται με επιστροφές φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, προβλέπεται ότι για να γίνει επιστροφή φόρου θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος για οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να γίνει συμψηφισμός. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει λόγω εμπλοκής στο σύστημα με αποτέλεσμα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που περίμεναν από τον Ιούλιο να πάρουν πίσω λεφτά, δεν μπορούν να το κάνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η διασταύρωση θα καθυστερήσει και τυχόν επιστροφές θα γίνουν… καλά Χριστούγεννα.
Αιτία των καθυστερήσεων είναι ο φόρτος εργασίας στο taxisnet μετά και τις απανωτές αλλαγές στο φόρο ακινήτων με αποτέλεσμα να πάνε πίσω όλες οι άλλες υποχρεώσεις της εφορίας προς τους πολίτες. Το σύστημα, λένε οι αρμόδιοι, θα «ξεκολλήσει» μετά τις 20 Σεπτεμβρίου ώστε να γίνουν οι διασταυρώσεις και να επιστραφούν τα ποσά μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου