8.10.14

Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη ο βιαστής ανηλίκων των Πετραλώνων



Πάνω από 20 παιδιά θύματα των αρρωστημένων ορέξεων του
Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο διαβόητος «Δράκος» των Πετραλώνων η δράση του οποίου είχε προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία. Ήταν Μάιος του 2013 όταν θα έβλεπαν...
το φως της δημοσιότητας φρικτές αποκαλύψεις με πρωταγωνιστές μικρά κορίτσια τα οποία είχαν πέσει θύματα του. Μετά από ένα μπαράζ καταγγελιών και έρευνες της αστυνομίας ο 41χρονος άντρας έπεσε στα χέρια τους και τελικά ομολόγησε λίγο αργότερα τις ειδεχθείς πράξεις του. Να σημειωθεί μάλιστα πως η ΕΛΑΣ τότε είχε ζητήσει άρση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου τα στοιχεία και η φωτογραφία του να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς θεωρούσαν ότι ο συγκεκριμένος έχει πραγματοποιήσει και άλλες ειδεχθείς πράξεις.

Παρίστανε τον αστυνομικό

Σύμφωνα με όσα είχε καταδείξει η αστυνομική έρευνα ο 41χρονος λειτουργούσε βάσει σχεδίου καλά οργανωμένου. Περίμενε έξω από σχολεία και εντόπιζε τον στόχο του, ανήλικες μαθήτριες ηλικίας 8 έως 14 ετών την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους. Όταν ένα κορίτσι τραβούσε την προσοχή του, το ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας του. Εκεί, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός και διενεργεί έρευνα για κλοπές ή ναρκωτικά στο σχολείο της, προσέγγιζε την ανήλικη κοπέλα. Την οδηγούσε σε απόμερο σημείο, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Τα θύματά του ξεπερνούν τα 20 ενώ να σημειωθεί πως μία ημέρα πριν τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είχε δράσει για μία ακόμη φορά προσποιούμενος τον αστυνομικό σε βάρος 14χρονου κοριτσιού. Όπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος άντρας κατά τη δεκαετία 1995-2005 είχε συλληφθεί δύο φορές για αδικήματα τα οποία σχετίζονται με την καταπάτηση της γενετήσιας ελευθερίας και αξιοπρέπειας ανηλίκων για τα οποία μάλιστα καταδικάστηκε και φυλακίστηκε. Βγαίνοντας όμως από τη φυλακή ως φαίνεται συνέχισε να… «δραστηριοποιείται» ακριβώς στα ίδια μονοπάτια.



Το προφίλ του δράστη

Εκείνος παντρεμένος και πατέρας 19χρονου αγοριού εργαζόταν ως διανομέας τροφίμων σε διάφορα καταστήματα. Γεγονός που του έδινε τη δυνατότητα να μπορεί να αλλάζει συχνά μηχανές και κράνη. Να σημειωθεί ότι το κράνος του το φορούσε πάντα μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν τα κορίτσια προκειμένου να μη δίνει στόχο.

Πώς ξεμονάχιαζε τα θύματά του

Όταν έβλεπε τα κορίτσια να φτάνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας εκείνος προσποιούμενος τον αστυνομικό έμπαινε μαζί τους μέσα και τους έδειχνε κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του για να το επιβεβαιώσει. Η συνήθης τακτική του ήταν να τις παραπλανεί λέγοντας ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο και ότι έχει ακούσει κάποιες πληροφορίες για ναρκωτικά. Ακολούθως τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, αφού ζητούσε από τα ανυποψίαστα κορίτσια να μιλήσουν λίγο μαζί του. Όταν εκείνος βεβαιωνόταν ότι ήταν δεν υπάρχει κανείς και πως μπορεί να δράσει ανενόχλητος ασελγούσε σε βάρος τους. Αξιοσημείωτο είναι το ότι πολλά από τα κορίτσια πήγαν τελικά στην αστυνομία όπου και κατήγγειλαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις πράξεις του.

Τα περιστατικά από τον «αστυνομικό» γίνονταν ολοένα και πιο συχνά και έτσι οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία κατά την τελευταία πενταετία μέχρι και την ημέρα που εκείνος έπεσε στα χέρια της είχε ασελγήσει σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών και σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας όπως Πετράλωνα, Πατήσια, Νέο Ηράκλειο, Νέο Κόσμο. Άλλωστε λόγω δουλειάς είχε τη δυνατότητα να κινείται παντού…



Ήταν απόμακρος άνθρωπος σύμφωνα με τους γείτονες

Το θράσος του 41χρονου πιστοποιεί το ότι εκείνος δε δίσταζε να «δραστηριοποιείται» ακόμη και δίπλα από το σπίτι στο οποίο διέμενε με τη σύζυγο και τον 18χρονο γιο του. Όταν εκείνοι θα μάθαιναν για τη φρικτή του δράση θα δήλωναν σοκαρισμένοι πως δεν επιθυμούν καμία πλέον σχέση μαζί του. Ωστόσο, στη γειτονιά του κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Όλοι τον περιέγραφαν ως ένα άτομο απόμακρο, σκεπτικό που δε πολυμιλούσε σε κανέναν για να συμπληρώσουν πως αυτό που είχε προκαλέσει εντύπωση ήταν οι έντονοι και κατά καιρούς επαναλαμβανόμενοι καβγάδες που είχε με τη σύζυγό του αφού με τις φωνές τους όπως λένε οι γείτονες σήκωναν στο πόδι τη γειτονιά.

Μεταξύ των θυμάτων του άτομο που ανήκει στο ευρύ οικογενειακό περιβάλλον τραγουδίστριας

Η γνωστή τραγουδίστρια Τσίλα μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για το φρικτό εφιάλτη που έζησε καθώς άτομο του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος έπεσε θύμα του 41χρονου «Δράκου». Εμφανώς φορτισμένη μετά και τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας που σήμανε και την καταδίκη του, ανοίγει την καρδιά της στο protothema.gr και ξεσπά. «Θα ήθελα αυτός ο άνθρωπος, αν μπορώ να τον αποκαλέσω έτσι, γιατί πρόκειται για ένα... τέρας όχι απλά να μπει στη φυλακή αλλά να μείνει για πάντα μέσα. Ποιος ξέρει τι θα κάνει όταν κάποια στιγμή βρεθεί και πάλι ελεύθερος. Τέτοια άτομα δεν πρέπει να κυκλοφορούν έξω, ακόμη και όταν βγουν από τη φυλακή τα ίδια θα κάνουν και χειρότερα», θα πει. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως η ίδια θα παραδεχτεί ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για εκείνη και το μικρό κοριτσάκι που ανήκει στο ευρύ οικογενειακό της περιβάλλον καθώς έπρεπε να το διαχειριστεί όλο αυτό που συνέβη με ψυχραιμία και να προσπαθήσει να κάνει το παιδί να νιώσει καλύτερα και να επουλώσει σταδιακά τις μνήμες του από το δυσάρεστο αυτό περιστατικό, όπως θα σημειώσει η ίδια.

protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου