21.10.14

Ισχυρίζεται ότι της έκλεψαν κοσμήματα αξίας 40 εκατ. ευρώ και 1,7 εκατ. σε μετρητά


Ισχυρίζεται ότι της έκλεψαν κοσμήματα αξίας 40 εκατ. ευρώ και 1,7 εκατ. σε μετρητά

«Έχουμε διαπιστώσει ότι πράγματι έχει γίνει ληστεία. Οι υπόλοιπες αναφορές για το υπέρογκο ποσό που απέσπασαν μαζί με αμύθητης αξίας κοσμήματα, για μας δεν επιβεβαιώνονται ακόμη με στοιχεία» υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τη ληστεία 92χρονης γυναίκας πριν από 20 ημέρες, μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Βασ. Σοφίας, που τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη.
«Προς το παρόν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 1-2 άτομα, άγνωστο πως και από που μπήκαν στο διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής και την Αμερικανική Πρεσβεία» αναφέρουν οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση. Η ηλικιωμένη υποστηρίζει ότι οι δράστες μπήκαν από τον φωταγωγό την ώρα που εκείνη διάβαζε ένα βιβλίο, την ρωτούσαν που έχει κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα, και έφυγαν τα ξημερώματα αφού πήραν την υπέρογκη λεία τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thetoc, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν, ότι η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είναι δικαστικός, έχει τελειώσει τη νομική, δεν έχει ασκήσει το επάγγελμα και πριν από χρόνια ασχολούταν με έναν σύλλογο προστασίας παιδιών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι αρχικά η 92χρονη, τους είχε αναφέρει πως οι δράστες είχαν αποσπάσει 700.000 ευρώ, αλλά με την πάροδο των ημερών αυτό το ποσό ανέβαινε φθάνοντας το 1.700.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας… 40.000.000 ευρώ!
«Αυτές τις αναφορές και ισχυρισμούς δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να τους επιβεβαιώσουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως το χρηματικό ποσό ήταν μεγάλο αλλά πάρα πολύ μικρότερο από τις 700.000 ευρώ που είχε δηλώσει αρχικά η ηλικιωμένη ότι της απέσπασαν» υποστηρίζουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής.
Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί αναζητώντας τους δράστες έχουν πάρει υλικό από κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας και από άλλες, καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου