29.10.14

ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!! Ο Ερντογάν μετακομίζει σε ένα "παλάτι" 40.000 τ.μ.!

Σε ένα πραγματικό παλάτι 40.000 τ.μ με 1.000 δωμάτια, μετακομίζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σπάζοντας μάλιστα παράδοση 91 ετών που θέλει τον πρώτο άνδρα της χώρας να κατοικεί στο μέγαρο Τσάνκαγια. 
Το νέο τεράστιο κτίριο, έξω από την Αγκυρα, το αποκαλούμενο και «Λευκό Σεράι» που από σήμερα θα είναι το νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας, έχει- μεταξύ άλλων - αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενείας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό όλου του συγκροτήματος είναι η μοναδική χλιδή. Το γραφείο του Τούρκου προέδρου, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Το γραφείο αυτό θα είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα για να μην μπορεί κανείς να ακούει τις συνομιλίες, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ., η οποία αποψιλώθηκε για να κτιστεί το νέο προεδρρικό μέγαρο, και περιλαμβάνει κήπους μοναδικής ομορφιάς, λίμνες και άλλα παρόμοια.
Το κόστος της κατασκευής του ξεπέρασε τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ η ανέγερσή του πρόκάλεσε σάλο αντιδράσεων, για το γεγονός ότι αποψιλώθηκε ένα ολόκληρο δάσος για να χτιστεί, για το γεγονός ότι σπάει παράδοση 91 χρόνων, αλλά φυσικά και για το εξωπραγματικό κόστος κατασκευής του. Την ίδια ώρα, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκηρύξει το παρελθόν της Τουρκίας χτίζοντας παλάτια με πολτυέλειες παρόμοιες με αυτές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Στο παραδοσιακό προεδρικό μέγαρο θα κατοικήσει ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου με την οικογένειά του.
Φωτογραφίες από τη φάση κατασκευής του:


parapolitika.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου