17.10.14

Αποσύρονται από την ενεργό δράση τα αεροσκάφη Α-7 Corsair ΙΙ


Αποσύρονται από την ενεργό δράση τα αεροσκάφη Α-7 Corsair ΙΙ

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, της στρατιωτικής ηγεσίας, αποστράτων και πολλών επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, η τελετή απόσυρσης από την ενεργό δράση των αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ, έπειτα από 39 χρόνια υπηρεσίας στην ελληνική πολεμική αεροπορία.
Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την τελετή, στάθηκε ιδιαίτερα στους πιλότους των αεροπλάνων. Όπως είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «τον σημερινό αποχαιρετισμό τον γιορτάζουμε σαν μια αναφορά τιμής στους εκατοντάδες πιλότους μας, που από το 1975 και μετά ήταν η ψυχή αυτών των αεροπλάνων». Ανάμεσά τους, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ήταν 13 πιλότοι που έπεσαν στο καθήκον και δεν υπάρχουν πια. Ακόμη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η σημερινή τελετή είναι αναφορά τιμής και στο ίδιο το οπλικό σύστημα , το οποίο, όπως είπε, «το προμηθευτήκαμε ως χώρα με μεγάλες θυσίες από τον Ελληνικό λαό».
Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «σήμερα η Πολεμική Αεροπορία περνά σε μια νέα εποχή, αφού η αποχώρηση των Α-7 Corsair ΙΙ δεν αφήνει κενό, διότι έρχονται τα υψηλής τεχνολογίας F 16 Block Advance, που είναι τα τελειότερα στο είδος τους, για να καλύψουν τις αμυντικές μας ανάγκες».
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, τονίζοντας ότι υπέρτατη αποστολή της είναι να εξασφαλίζει την ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «σήμερα εξ ονόματος της Ελληνικής Πολιτείας εξέφρασα τον δημόσιο έπαινο, την αναγνώριση και σεβασμό και προς τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας».
Η τελετή απόσυρσης των αεροπλάνων ξεκίνησε με δοξολογία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, όπου εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ανώτατοι αξιωματικοί, πρώην χειριστές των Α-7 Corsair ΙΙ, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων καθώς και πολλοί επισκέπτες.
Στην συνέχεια ακολούθησε αεροπορική επίδειξη με Α7 Corsair ΙΙ και σύγχρονα αεροσκάφη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου