26.10.14

Πέρασε από την Κρήτη ο Αστέρας Τρίπολης

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης στο Ηράκλειο με 3-2, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Τρία 24ωρα μετά τη συντριβή από την Τότεναμ στο Λονδίνο, η πελοποννησιακή ομάδα απέδειξε ότι άφησε...πίσω της το βαρύ 5-0 του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και με πειστικότατη εμφάνιση πήρε μεγάλο «διπλό»στο Ηράκλειο. Παρά τις απουσίες που είχε η ομάδα του Στάικου Βεργέτη απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε πέτυχε άλλα δύο γκολ κι έφυγε με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Η μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία επί του Παναθηναϊκού δεν είχε συνέχεια για τους Κρήτες. Το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο ακριβώς μία εβδομάδα μετά το «διπλό» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέδωσε κακό ποδόσφαιρο και ηττήθηκε φυσιολογικά από μία ανώτερη ομάδα. 
Μόλις στιο 9΄ οι «Αρκάδες» άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι του Ουσέρο (το κέρδισε ο Γιαννιώτας από μαρκάρισμα του Μιλιάζες). Εννέα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία για το 0-2 με τους Τσοκάνη και Ρόλε, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον ΟΦΗ. Ο Μιλιάζες «πήρε το αίμα του πίσω» και με απευθείας φάουλ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Αντί το γκολ να «ανεβάσει» τους γηπεδούχους, ο Αστέρας ήταν η ομάδα που πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 58΄. Από την ασίστ του Ρόλε, ο Μάσα πλάσαρε ιδανικά το Λόρια και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-2. 
Στο 62΄ ο Τσοκάνης με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Ουσέρο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 και προς στιγμή φάνηκε ότι όλα είχαν τελειώσει. Στο 87΄, ο Μάσα σε απίστευτο τετ-α-τετ με το Λόρια νικήθηκε από το γκολκίπερ του ΟΦΗ και δύο λεπτά μετά από τη σέντρα του Στάθη, ο Μεραμπασβίλι με κεφαλιά «έγραψε» το 3-2.
Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη, που τους διατήρησε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου