23.10.14

ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ - Ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ

ΜΑΧΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕ (ΙΣΧΥΡΕΣ  ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ) ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις που επικρατούν στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης λίγες ώρες πριν προσέλθουν στις κάλπες οι 325 δήμαρχοι μαζί με 175 δημοτικούς συμβούλους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα για να αναδείξουν το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ

Ενδεικτικό του κλίματος και του παρασκηνίου που επικρατεί είναι ότι ο Δ. Αθηναίων Γ. Καμίνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος καθώς όσες φορές του έχει τεθεί το ερώτημα αποφεύγει να απαντήσει καθώς αναζητεί ισχυρές συμμαχίες μέχρι και την τελευταία στιγμή στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης άνοιξε από την πρώτη στιγμή τα χαρτιά του και εκδήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του για την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ συστήνοντας από τον Αύγουστο το «Κίνημα Ανατροπής» με συμπαραστάτη τον δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και άλλους 73 δημάρχους από όλη την χώρα .

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ -  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο Δημήτρης Καφαντάρης επανεξελέγη για δεύτερη φορά στον Καλλικρατικό δήμο Πύλου – Νέστορος και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Ο Γ. Πατούλης περιόδευσε σε όλη την χώρα έθεσε καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα και συσπείρωσε στη βάση της αποκατάστασης και της αναβάθμισης του θεσμού, την πλειοψηφία των Δημάρχων από όλη την Ελλάδα.

Το Κίνημα Ανατροπής μέσα από την διακήρυξή του παρουσίασε ξεκάθαρα τις θέσεις του και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κυβερνητικές ευθύνες για τη μείωση των επιχορηγήσεων, αλλά και την ευρύτερη μη αναγνώριση του πραγματικού κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτό το ξεκαθάρισμα από την αρχή και παρά τον πυρήνα του, που έχει κεντροδεξιές καταβολές κατάφερε και απευθύνθηκε και σε αρκετούς Δημάρχους κεντροαριστερής προέλευσης δημιουργώντας μία δυναμική η οποία εκφράστηκε και στις εκλογές της ΠΕΔ.


Το δίδυμο Καμίνη - Μπουτάρη προσπαθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει την αυτοδυναμία Πατούλη και να συσπειρώσει στο πρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων  τους κεντροαριστερούς Δημάρχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο Γ. Σακελαρίδης θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αιγάλεω Δ. Μπιρμπα και ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο «ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία σε επίπεδο στήριξης του κ. Καμίνη στην ΚΕΔΕ. Δεν υπάρχει επίπεδο πολιτικής συνεννόησης με τον κ. Καμίνη»

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ. Ένας ακόμη «πράσινος» Δήμαρχος ο Απ. Κοιμήσης τοπικός «άρχοντας» της Αμφιλοχίας και μέχρι πρότινος Γραμματέας της ΚΕΔΕ έθεσε υποψηφιότητα για το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου