27.10.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας" στο Δημοτικό Σχολείο Διαβολιτσίου

Η 24η Οκτωβρίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
          Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων.
          Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, και αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, στο δημοτικό Σχολείο Διαβολιτσίου, ο διευθυντής κος  Φώτιος Πετρόπουλος σε συνεργασία με τους δασκάλους κ.κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο, Αθανάσιο Διαμαντόπουλο, Αρετή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Κατσίβα, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου και Παναγιώτα Ψυχάρη πραγματοποίησαν παρουσίαση-ενημέρωση, αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία της Μεσογειακής διατροφής και τη σημασία ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τη βέλτιστη σωματική και γνωστική τους ανάπτυξη.
          Το ΕΥΖΗΝ αποτελεί ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων & Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τουΧαροκόπειου  Πανεπιστήμιου,  το οποίο υλοποιείται μέσω των εκπαιδευτικών στα σχολεία, έχοντας ως τελικό αποδέκτη το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.
          Το Πρόγραμμα καταγράφει και αξιολογεί διαχρονικά διάφορες παραμέτρους υγείας των μαθητών, ενώ μέσα από παράλληλες δράσεις παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας, έχοντας ως κεντρικό άξονα την προώθηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. 
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου